Αλεξάνδρα Σδούκου: Άρτιο το νομοσχέδιο της ηλεκτροκίνησης σύμφωνα με φορείς της αγοράς

by Times Newsroom 1
Share this

Τον στόχο ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα το 2030 να είναι ηλεκτρικό, εξέφρασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας  σε διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) για την ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, ανέφερε πως αν και ο εν λόγω στόχος φαντάζει φιλόδοξος, είναι ταυτόχρονα απαραίτητος και ρεαλιστικός, δεδομένου του συνόλου των παρεμβάσεων που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, κ. Σδούκου ανέφερε ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα αντικατάστασης αυτοκινήτων, αλλά σηματοδοτεί μείωση ρύπων, βιώσιμες και «πράσινες» πόλεις, προστασία της δημόσιας υγείας, βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανάπτυξη και καινοτομία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΗΑΕΕ, Σπύρος Παπαευθυμίου, σημείωσε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι απαραίτητη αν μιλάμε για απολιγνιτοποίηση, και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς το κομμάτι των μεταφορών είναι το πιο σημαντικό, αφού εκεί κυριαρχούν τα ορυκτά καύσιμα.

Με την σειρά του ο Ανδρέας Χαλμπές, διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Skoda ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε είναι τολμηρό και αναλυτικό ενώ κινείται σε όλους τους τομείς που την επόμενη δεκαετία πρέπει να αναπτύξει η χώρα μας. Η Ελλάδα φτάνει εκεί που άλλες χώρες είναι ήδη, όπως η Νορβηγία».

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα τεθεί σε διαβούλευση και προβλέπεται να ψηφιστεί από τη Βουλή τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή