Αλέξης Τσίπρας: Aλλο ένα σόου με… νέους γκεστ

Τα Δωδεκάνησα, όπου το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος και με διαφορά, αλλά στις εκλογές του 2019 έμεινε 11 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ., επισκέφθηκε χθες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις προεκλογικές του περιοδείες.

by Times Newsroom

Η αναφορά στα εκλογικά αποτελέσματα του 2015 και του 2019 δεν είναι τυχαία. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πραγματικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές νωρίς το φθινόπωρο και ο κ. Τσίπρας -ακολουθώντας τις νουθεσίες των συμβούλων του ότι αυτός μπορεί να «πουλάει», αλλά το κόμμα του όχι- συνεχίζει τις «one man show» εμφανίσεις με guest stars «μαγαζάτορες» που του εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κυβέρνηση, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στην Κρήτη, ή ναυτικοί που του λένε να μεταφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θα χάσει τις εκλογές αν συνεχίσει έτσι», όπως έγινε στη Σύμη.

Φυσικά, υπάρχουν και οι κυρίες, ηλικιωμένες ή νεότερες, που λένε στον κ. Τσίπρα ότι από κοντά δείχνει καλύτερος από ό,τι στην τηλεόραση. Περιοδείες κομμένες και ραμμένες στις εκλογικές αδυναμίες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάντα στο επίκεντρο των επιθέσεων.

Περί κρίσεων

Στη Ρόδο, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο του νησιού. Εκεί χαρακτήρισε την κυβέρνηση «εμμονική απέναντι στην εργασία, για να υπερασπιστεί ιδιωτικά συμφέροντα» και υποστήριξε ότι απέτυχε σε όλες τις κρίσεις που διαχειρίστηκε. «Ας ελπίσουμε, λοιπόν, να μη διαχειριστεί και άλλες μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία, αν και κατανοώ, καταλαβαίνω ότι δεν θα ολοκληρωθεί η τετραετία, διότι έχει, από ό,τι φαίνεται, αποφασίσει να αποδράσει πριν έρθει ο χειμώνας και υποστεί τις συνέπειες μιας καταστροφικής πολιτικής, για την οποία ο ίδιος ευθύνεται», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Και, φυσικά, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης του τόπου.
Ταυτόχρονα, όμως, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. «Οσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο», είπε ο κ. Τσίπρας, και μία ημέρα μετά την υπεράσπιση του νόμου Κατρούγκαλου και της περικοπής των συντάξεων, εμφανίστηκε υπέρμαχος της κοινής ωφέλειας, των λαϊκών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που δεν τα βγάζουν πέρα λόγω της ακρίβειας στο ρεύμα και τα καύσιμα και, όπως είπε, βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και για το γεγονός ότι άνοιξαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουρισμό στο (σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις) καλύτερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών. Φταίει η κυβέρνηση και το πλαίσιο ελαστικοποίησης της εργασίας που έχει θεσπίσει ήταν το μήνυμά του προς επιχειρήσεις και εργαζομένους, προφανώς επειδή βολεύεται πολιτικά αν τα κενά στον τουρισμό παραμείνουν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com