Αλέξης Τσίπρας: Ανέβηκε πάλι στα τρακτέρ για να… σώσει τους αγρότες

Eνα από τα πιο εύστοχα video της Ν.Δ., από αυτά που χρησιμοποιούν τα κόμματα για την μεταξύ τους αντιπαράθεση εν όψει των επικείμενων εκλογών, προκάλεσε η χθεσινή εικόνα του Αλέξη Τσίπρα πάνω σε τρακτέρ χθες στη Φιλύρα Τρικάλων.

by Times Newsroom

Ο καταγγελτικός λόγος και τα «τσιτάτα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια εποχή σαν τη σημερινή» και άλλα τέτοια, σε συνδυασμό με τα όσα έλεγαν οι αγρότες για εκείνον το 2016 και το 2017 και ό,τι έλεγε εκείνος για τους αγρότες πριν γίνει πρωθυπουργός, συνέθεσαν ένα αξεπέραστο υλικό.

Στη Θεσσαλία, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση αρχικά με κτηνοτρόφους στη Φιλύρα Τρικάλων και στη συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη με εκπροσώπους Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων. Αργά το βράδυ πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας.

Στη Φιλύρα

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, στη συνάντηση με τους κτηνοτρόφους στη Φιλύρα Τρικάλων ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με την αύξηση του κόστους παραγωγής και την αισχροκέρδεια, όπως και με το ιδιωτικό χρέος και τους πλειστηριασμούς, ενώ απηύθυνε και σύντομη ομιλία.

Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του κτηνοτροφικού κόσμου. «Οταν οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί και τετραπλασιαστεί για τις μονάδες παραγωγής και οι ζωοτροφές έχουν αυξηθεί δύο και τρεις και φορές επάνω, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι στο απροχώρητο», είπε και αναφέρθηκε ειδικά στην τεράστια απόκλιση τιμών παραγωγού – τιμών καταναλωτή, λέγοντας ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat οι τιμές που δίνει ο παραγωγός από το χωράφι με τις τιμές που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι μεσοσταθμικά είναι 300% η διαφορά».

Αγροτικό πετρέλαιο

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στις εκλογές και καταφέρει να συγκροτήσει κυβέρνηση, «θα θεσπίσει το αγροτικό πετρέλαιο, δηλαδή τη μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο και θα υλοποιήσει το πλαφόν στο αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα, δηλαδή ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να πληρώνει την κιλοβατώρα στην τιμή που πλήρωνε πριν έρθει η κρίση και θα μηδενίσει τον ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές».

Ψηφοδέλτια

Αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αναμένεται να ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 80% των ψηφοδελτίων του, αν δεν υπάρξει άλλη αναβολή, όπως συμβαίνει από τον περασμένο Αύγουστο. Με εντολή Τσίπρα, δεν θα ακολουθηθεί ο αρχικός προγραμματισμός και οι προτάσεις της τρόικας (Ρ. Σβίγγου, Γ. Βασιλειάδη και Μιχ. Καλογήρου) θα ανακοινωθούν έχοντας την έγκριση της Πολιτικής Γραμματείας, όχι όμως και της Κεντρικής Επιτροπής. Ο λόγος είναι ότι η πίεση πλέον είναι πολύ μεγάλη, καθώς στελέχη που είναι υποψήφιοι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες, ενώ όσο δεν ανακοινώνονται τα ονόματα, δεν σταματούν οι έριδες και οι πιέσεις ανταγωνιστών, τόσο στην περιφέρεια όσο και στις μεγάλες πόλεις.

Με Τατούλη

Αξίζει να αναφερθεί ότι μαζί με τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πέτρο Τατούλη για την Περιφέρεια Αρκαδίας, όπως άφησε χθες να εννοηθεί ο βουλευτής του κόμματος στην Αρκαδία κ. Παπαηλιού, μιλώντας σε τοπικό ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com