Αλέξης Τσίπρας: Δημιούργησε σχολή ψευτών!

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μαγειρεύει "σκάνδαλα" να τα δίνει σε κάποια προσκείμενη σε αυτόν εφημερίδα ή άλλο μέσο να τα δημοσιεύουν και στη συνέχεια να τα υιοθετεί ασμένως.

by Times Newsroom
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια αδυναμία αντιπαράθεσης στην πραγματική πολιτική και γι’ αυτό προσπαθεί να δώσει τον αγώνα σε ένα γήπεδο ξερό και τοξικό, αυτό της σκανδαλολογίας και των ψεμάτων. Για το τελευταίο ο Τσίπρας μπορεί να αισθάνεται υπερηφάνεια. Δημιούργησε σχολή ψευτών. Σημαντική μερίδα των οπαδών του αντί να έχει πρόβλημα με τα αυταπόδεικτα ψέματα που έχει πει από τότε που μπήκε στο πολιτικό προσκήνιο και δεν έχουν προηγούμενο στην πολιτική ζωή, τον μιμούνται, τον ακολουθούν ψευδόμενοι ασύστολα και γεμίζουν τοξικότητα όχι μόνο την πολιτική ζωή, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν χρειάζεται παρά μια αναδρομή στις τελευταίες ημέρες για αποδειχθεί του λόγου το αληθές. Ξεκινώ με τα φάρμακα. Υπήρξε ένα πρόβλημα από την έλλειψη κάποιων σκευασμάτων.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι διεθνές, παροδικό και θα λυθεί πολύ σύντομα. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελάσσων αντιπολίτευση προσπάθησαν να γιγαντώσουν τις ανησυχίες των πολιτών και να ρίξουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Μέχρι και φαρμακοποιοί προσκείμενοι σε αντιπολιτευτικά κόμματα τρομοκρατούσαν τον κόσμο. Τί έγινε τελικά ; Αυτό που είπε η κυβέρνηση. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τα φάρμακα λίγες ημέρες μετά την καταστροφή που προέβλεπε η αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι αυτό με τον μπακαλιάρο που τον τηγανίζουμε την ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού κατά την οποία η θρησκεία επιτρέπει την ψαροφαγία παρά την νηστεία και τον τρώμε παραδοσιακά με σκορδαλιά. Είχα πάει σε ένα μπακάλικο παλιάς κοπής στη γειτονιά μου που έχει εξαιρετικά προϊόντα για να αγοράσω κάτι, μερικές ημέρες πριν την 25η Μαρτίου. Κοίταξα τον μπακαλιάρο του ποιότητας ΑΑΑ, άσπρος σαν το γάλα κι εφέτος. Τιμή στην ταμπέλα 15 και κάτι €. Την άλλη μέρα το μεσημέρι ακούω σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «ο μπακαλιάρος έχει πάει 23 με 24 € ».

Επειδή ξέρω την τακτική κατάλαβα, αλλά και δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που μιλάνε σε μικρόφωνο και είναι διαμορφωτές της κοινής γνώμης να ψεύδονται ασύστολα εξυπηρετώντας κάποια πολιτική με αυτόν τον τρόπο. Αναρωτήθηκα αν υπάρχει κάτι μα μας προστατεύσει. Τί κάνει το ΕΣΡ κλπ, αλλά μάταια. Είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στα ψέματα και την τοξικότητα Το μόνο θετικό είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν ότι ιδεοληψίες χρόνων βρίσκονται στο τέλος τους. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απομυθοποίησε απόψεις και πρακτικές που κρατούν δέσμιους το λαό και τη χώρα ολόκληρη την μεταπολεμική – μετεμφυλιακή περίοδο, με αποτέλεσμα να ξεψυχά και να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή.

Ανάμεσα στα διάφορα “σκάνδαλα” που ακούμε καθημερινά με συχνότητα που δεν κάνουν πλέον καμιά αίσθηση στην πλειοψηφία των πολιτών, αλλά εξυπηρετούν τους λεγόμενους «ψεκασμένους» και τους συνειδητούς εχθρούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ήταν οι «αποκαλύψεις» του ΣΥΡΙΖΑ για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση. Δεν πείστηκα για την ορθότητα των κατηγοριών που του προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν άκουσα τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου και νυν υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού αυτού του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο να αναρωτιέται αν θα μπορούσε ένας απλός πολίτης να κάνει συμφωνία με τράπεζα παρόμοια με αυτή του Παπαθανάση σκέφτηκα πως θα μπορούσε να την κάνει όσο θα μπορούσε να πάρει δάνειο εκατό χιλιάδων € από την ΙΧ κομματική τράπεζα όπως πήρε ο κ. Πολάκης την περίοδο της κρίσης. Θεώρησα όμως πως αυτός είναι συμψηφισμός που μπορεί να αδικεί τον κ. Παπαθανάση και το έψαξα αν και τα οικονομικά δεν με ελκύουν ιδιαίτερα. «Δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο για τον Παπαθανάση», μου είπε νομικός και πρώην υφυπουργός σε κορυφαίο υπουργείο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, «τα κάνουν για να δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα».

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τα μαγειρεύει να τα δίνει σε κάποια προσκείμενη σε αυτόν εφημερίδα ή άλλο μέσο να τα δημοσιεύουν και στη συνέχεια να τα υιοθετεί ασμένως.

Αυτή την τοξικότητα οι πολίτες θα την υποστούν λίγους ακόμη μήνες, αλλά είναι στο χέρι τους και στην ψήφο τους να την αφήσουν πίσω για να πάνε μπροστά και η χώρα και οι ίδιοι.

Υ.Γ. Από σεβασμό στους νεκρούς στο δυστύχημα των Τεμπών δεν αναφέρομαι στα ψέματα και το θέατρο, αντάξιο αυτού στο Μάτι, του Τσίπρα προκειμένου να αποκομίσει οφέλη από τον χαμό των ανθρώπων

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com