Αλέξης Τσίπρας: Εδώ και έξι μήνες ζητάμε εκλογές

Μετά την πρωτολογία του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο για να συνεχίσει το… μπρα ντε φερ στην Βουλή, στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

by Times Newsroom

Όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με… ένταση την ομιλία του στη Βουλή. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έκανε το άσπρο, μαύρο, πως… “ντύθηκε ΚΚΕ” για να εμφανιστεί φιλεργατικός και τόνισε πως δεν άκουσε τις λέξεις ακρίβεια, πληθωρισμός και σκευωρία Novartis.

Σχετικά με την ακρίβεια είπε πως ο κάθε πολίτης ζει την κατάσταση σήμερα, ενώ ο Μητσοτάκης ανέβηκε να πει ψέματα για τα όσα πραγματικά ισχύουν.

Για τις εκλογές είπε πως «εδώ και πολύ καιρό παίζετε παιχνίδια, με τους θεσμούς, με τη δικαιοσύνη, και φυσικά παίζετε και με το κρίσιμο θέμα των εκλογών. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να αφήσετε τα ήξεις αφίξεις και να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Γιατί θαρρώ είστε ο μόνος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που αποτελεί παράγοντα αστάθειας στον τόπο. Εμείς ζητάμε εδώ και 6 μήνες εκλογές επειδή η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε τις συνέπειες των επιλογών σας.

Σταματήστε να μαδάτε τη μαργαρίτα για τις εκλογές. Δε βλέπετε τους βουλευτές σας που είναι σε προεκλογικές περιοδείες; Πάρτε θέση».

«Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως σε λίγες μέρες θε είχατε υποστεί τρεις ήττες. Η πρώτη ήταν στη Μαδρίτη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η δεύτερη δεν ήταν απλά ήττα, ήταν ένα απίστευτο Βατερλώ. Ήταν το Βατερλώ της απόφασης του ειδικού δικαστηρίου για τη Novartis. Και φυσικά ήταν και το χτεσινό στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου βρεθήκατε να μιλάτε – σε άδεια έδρανα – για τα ζητήματα ελευθεροτυπίας στη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com