Αλέξης Τσίπρας: Επιμένει στη λάσπη παρά τις «βόμβες» Μαντζουράνη, Φωτίου

Καμία απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα που προέκυψαν στην υπόθεση των υποκλοπών από τις δηλώσεις της Θεανούς Φωτίου και του Γιάννη Μαντζουράνη δεν έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προς την Κ.Ο. του κόμματός του.

by Times Newsroom

Οπως αναμενόταν, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παίζοντας ξανά το ρόλο του υπερασπιστή της Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε «Δημοκρατία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επιχείρησε να στήσει ένα καθεστώς που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον» και υποστήριξε ότι «οι παρακολουθήσεις δεν είναι για τον κύριο Μητσοτάκη ένα ατύχημα. Είναι μέθοδος διακυβέρνησης».

Επίθεση

Επιμένοντας στις αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πώς γίνεται ένας πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας να μη νιώθει τον παραμικρό δισταγμό να καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας και να ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται για να μη δώσει απαντήσεις. «Εχετε δει εσείς κανέναν αθώο να κρύβεται; Μόνο οι ένοχοι κρύβονται. Κρύβεται, επικαλείται το απόρρητο», υποστήριξε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει «αν η ΕΥΠ, που έχει υπό την εποπτεία του, παρακολουθούσε, όπως με τον Ανδρουλάκη και τον Κουκάκη, και υπουργούς του», και αν θα ζητήσει από την ΑΔΑΕ έλεγχο για να φανεί εάν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπουργοί του.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Τσίπρας και με θέματα που δεν αφορούν στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, στα οποία, ωστόσο, αφιέρωσε πολύ λίγο χρόνο. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «επικίνδυνο», υποστηρίζοντας ότι επιλέγει την αντεπίθεση με παραληρήματα διχασμού και πατριδοκαπηλίας.

«Επέλεξε να επιτεθεί για τη θέση μας σχετικά με την αμυντική βιομηχανία της χώρας», είπε σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης επί της δικής του τοποθέτησης ότι θα ακυρώσει και θα επαναδιαπραγματευτεί τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας με ΗΠΑ και Γαλλία, ενώ ρώτησε αν είναι ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση. «Αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας», είπε, ενώ αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική υποστήριξε ότι «ακυρώνεται η εθνική στρατηγική μιας δεκαετίας».

Για Λιβύη

Είναι χαρακτηριστικό της ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ τα σοβαρά εθνικά θέματα το γεγονός ότι, αναφερόμενος στο προχθεσινό επεισόδιο στη Λιβύη και την άρνηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, να προσγειωθεί στην Τρίπολη, είπε: «Οποιαδήποτε περιθώρια διείσδυσής μας στη χώρα αυτή εξαφανίστηκαν χθες με μια ερασιτεχνικά προετοιμασμένη επίσκεψη».

Προσπάθησε ο κ. Τσίπρας να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει με τον πρωθυπουργό στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τα εθνικά μας θέματα. Στο παραλήρημα του διχασμού δεν θα τον ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Η αγάπη για την πατρίδα δεν ήταν ποτέ και δεν είναι και σήμερα προνόμιο καμίας παράταξης».

«Ας αφήσουν, λοιπόν, τα παιχνίδια του διχασμού και τις επιθέσεις εθνικοφροσύνης στην Αριστερά και τη δημοκρατική παράταξη. Και ας γνωρίζουν ότι σήμερα η ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι ισχυρή και αδιαπέραστη», κατέληξε σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και πέρασε στην ακρίβεια.

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή