Αλέξης Τσίπρας: Τώρα του φταίνε πάλι τα γκάλοπ

Η βεβαιότητα του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία και οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δεν δίνουν την πραγματική εικόνα ήταν η… είδηση από τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης. Τα ίδια έλεγε και το 2019, όταν υπέστη βαριές ήττες σε ευρωεκλογές και εθνικές κάλπες.

by Times Newsroom

Απαντώντας σε σύνθημα του ακροατηρίου, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ανατροπή έχει ήδη γίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά από τη Ν.Δ.», καλώντας τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουν το σύνθημα που φώναζαν σε «ήρθε η ώρα της αλλαγής!».

Δημοσκοπήσεις

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί στις δημοσκοπήσεις που έπεσαν έξω σε ό,τι αφορά το ποσοστό του υποψηφίου του ΑΚΕΛ κ. Μαυραγιάννη, τον οποίο έδιναν τρίτο με μικρή διαφορά από τον δεύτερο, υποψήφιο του ΔΗΣΥ κ. Νεοφύτου, αλλά τελικά ο κ. Μαυραγιάννης ήρθε δεύτερος και θα αναμετρηθεί με τον κ. Χριστοδουλίδη την επόμενη Κυριακή.

Οι αστοχίες των εταιριών δημοσκοπήσεων στην Κύπρο και η μεγάλη ανάγκη να πείσει κόμμα και οπαδούς ότι έχει πιθανότητες νίκης στις εκλογές ώστε να δουλέψουν για αυτές και να μην τα παρατήσουν οδηγούν τον κ. Τσίπρα πίσω στο 2019! Τότε που και πάλι αμφισβητούσε τις δημοσκοπήσεις, έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά κ.λπ., αλλά έχασε με μεγάλες διαφορές και τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και τις μεγάλες μάχες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Αν με 400.000 ψηφοφόρους έκαναν λάθος στην Κύπρο, στην Ελλάδα με 6 εκατομμύρια να δείτε τι έχει να γίνει», έλεγε το πρωί στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης, στην ίδια γραμμή. Στην πραγματικότητα, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Ραγκούσης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν την κατάσταση. Δεν έχουν όμως άλλον τρόπο αφενός να εμφυσήσουν αισιοδοξία στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ που υπολειτουργεί λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και αφετέρου να κινητοποιήσουν νέους και να πείσουν κάποια τμήματα από τους αναποφάσιστους.

Από Θεσσαλονίκη

Συνεχίζοντας τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, μετά από Περιστέρι και Πάτρα, ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού και τη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας και επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση των ανισοτήτων και της αδικίας, των υποκλοπών και της διαφθοράς, της ακρίβειας και της εκτροπής, που ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό».

Με τις υποκλοπές να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και τα υπόλοιπα να ακολουθούν, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αλλάξει κατά τι τη ρητορική κατά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., λέγοντας ότι ο ίδιος κάνει μονομέτωπο αγώνα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν έχει κανένα άλλο κόμμα απέναντι! Στόχος του προφανώς οι ψηφοφόροι του χώρου της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, αλλά, όπως είπε χθες, και όλοι οι ψηφοφόροι, όπου και αν βρίσκονται, αριστερά ή δεξιά, υπενθυμίζοντας κάτι από τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. «Θα είμαστε πρώτοι και θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση συνεργασίας», κατέληξε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, μία ημέρα μετά τον καβγά με τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και το ΚΚΕ.

Απάντηση από τον κ. Γ. Οικονόμου

Σε απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Οι πολίτες ξέρουν ότι οι ακατάσχετες υποσχέσεις του έχουν τόση αξία όση είχαν και τα εγκαίνια των μουσαμάδων που παρουσίαζε σαν μέτρο Θεσσαλονίκης το 2018. Η διαφορά μας είναι ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς εμείς παραδίδουμε στους Θεσσαλονικείς ένα πλήρως λειτουργικό μετρό, ενώ παράλληλα εκτελούνται άλλα 30 εμβληματικά έργα που αλλάζουν την πόλη. Το χειρότερο για εκείνον είναι ότι τη διαφορά αυτή τη γνωρίζουν από προσωπική τους εμπειρία οι πολίτες. ΥΓ.: Το να φορά πατριωτικό και δημοκρατικό προσωπείο αυτός που ασυγχώρητα άφησε περιθώριο σε εθνικιστικές εξάρσεις περί τάχα «μακεδονικής» γλώσσας, αυτός που συγκυβέρνησε με εθνικολαϊκιστές, αυτός που δεν ψήφισε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και τις διεθνείς συμμαχίες ενίσχυσης της Πατρίδας συνιστά θράσος απύθμενο».

ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πολακισμός δεν έχει σχέση με τη δημοκρατική παράταξη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε χθες ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, αγνοώντας τις αλλαγές στη στάση και τη συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί εκβιασμών, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «μάλλον κρίνουν εξ ιδίων, διότι όλο αυτό το διάστημα ακούμε όσα λέγονται στο Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με τα ποσοστά που μοίραζε ο κ. Παππάς για να ελέγξει κανάλια, τους “κόκκινους” εργολάβους, τον κ. Καλογρίτσα και τις βαλίτσες». Υπενθύμισε μιλώντας στον ΣKAΪ ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή το καλοκαίρι βγήκαμε μπροστά με τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη. Ζητήσαμε Εξεταστική Επιτροπή και πήγαμε στην PEGA ζητώντας να έρθουν ουσιώδεις μάρτυρες έτσι ώστε να βγουν όλα στο φως».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Οταν εκείνος κάνει αυτές τις εκτροπές στη Δικαιοσύνη, στο κράτος δικαίου και στους θεσμούς, εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας αγκαλιά με τον κ. Πολάκη για να τους δώσει το καλύτερο άλλοθι, ώστε να μην υποχωρήσει και χάσει η Νέα Δημοκρατία. Ο “πολακισμός” δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη, το ήθος και ό,τι πρεσβεύει όλα τα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ρίχνει νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και αυτό είναι το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του έχουν σχεδιάσει τις περιοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ανέβαλε για λίγες ημέρες, λόγω κακοκαιρίας, προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις στη Δράμα, στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Τις επόμενες ημέρες θα κατέβει στο Λασίθι και μετά θα πάει στη Δυτική Αθήνα σε «απάντηση» της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι. Θα ακολουθήσει η Ανατολική Αττική.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή