Αλέξης Τσίπρας: Ξεφουρνίζει μπαγιάτικα επιχειρήματα

Με φόντο το εργαστήριο ενός αρτοποιείου σε πλήρη λειτουργία και πολλή δουλειά, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε χθες ότι με την παρούσα κυβέρνηση η μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα διαλύεται. Την ίδια ώρα, στο γνωστό φόντο της Κουμουνδούρου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριζε σε δηλώσεις του πως η ολιγωρία της Ε.Ε. δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για την ελληνική κυβέρνηση.

by Times Newsroom

«Κάποιοι θησαυρίζουν ενώ η πλειοψηφία δεν μπορεί να επιβιώσει», ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, κάνοντας λόγο για «τρομακτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, που έχουν δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, και ιδίως για τον κλάδο των αρτοποιών, όπου έχουν δει, ακόμα και μετά τις αλλαγές που έγιναν στα τιμολόγια τον Αύγουστο, αύξηση στους λογαριασμούς τους και όχι μείωση».

Πρόταση…

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι εκατοντάδες αρτοποιεία κλείνουν σε όλη τη χώρα και υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε όλη την Ε.Ε. σε τιμές ρεύματος για μη οικιακούς καταναλωτές. Ζήτησε, παράλληλα, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης, αλλά και ο ΕΦΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει ευθύνη «που η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να επιβιώσει».

Η στόχευση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει και τα δύο μεγάλα προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα οποία θα γίνει μεγάλη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Η κρίση ακρίβειας είναι αναμφισβήτητα μεγάλο πρόβλημα και πλήττει σχεδόν όλους τους Ελληνες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει έως τώρα να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη ότι, πρώτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ. ευθύνονται για την ακρίβεια και, δεύτερον, αν μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα θα τα κατάφερνε σήμερα καλύτερα.

Αυτό προσπαθεί ο κ. Τσίπρας, αυτός ήταν ο βασικός στόχος του αφηγήματος στο τέλος του καλοκαιριού, τότε που η Κουμουνδούρου προέβλεπε ότι στις δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κάνει την ανατροπή. Και επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη – απόντος και του Ηλία Νικολακόπουλου, που αντιστεκόταν στη γραμμή της καταγγελίας των δημοσκοπήσεων- ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στον εύκολο δρόμο της καταγγελίας των μετρήσεων και των εταιριών, στο δρόμο του 2019, που γύρισε μπούμερανγκ τότε.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αποφεύγει να σηκώσει τους τόνους στα μεγάλα εθνικά θέματα, καθώς όποτε το έχει κάνει, το έχει πληρώσει δημοσκοπικά και πολιτικά. Υπενθυμίζονται οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, «βούτυρο στο ψωμί» του Ερντογάν, που έγιναν ως και πρωτοσέλιδα στις τουρκικές εφημερίδες. Επίσης, υπενθυμίζεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, η σχεδόν μηδενική αντίδραση έναντι της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας.

Με χρονοκαθυστέρηση

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 24 ώρες για να βγάλει μία ανακοίνωση για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία, όταν σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν αντιδράσει σε πρώτο χρόνο.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ για την ασφάλεια

Και αν στα θέματα της ενέργειας ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτούν πώς θα ταυτιστούν με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., στα θέματα της ασφάλειας, προσεγγίζουν το ΚΚΕ.

Ενώ ακόμα δεν έχει ξεχαστεί η ακατανόητη για την πλειονότητα της κοινής γνώμης στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, όπου τμήμα της είχε γίνει άντρο κακοποιών που τελικά συνελήφθησαν, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας.

«Ο κ. Μητσοτάκης έταζε ασφάλεια για όλους, έχει μετατρέψει τη χώρα σε λούνα παρκ της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος με μαφιόζικες δολοφονίες μέρα μεσημέρι και έχει το θράσος να μιλά για μείωση της εγκληματικότητας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και με αναφορές σε «εκατοντάδες περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, το ξύλο που ρίχνουν τα ΜΑΤ σε φοιτητές που διαδηλώνουν για καλύτερη Παιδεία και στους απεργούς της Μαλαματίνας», κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας και αυταρχισμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ανέφερε: «Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο “τσουβάλι” τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως με τις “δημόσιες συναθροίσεις” και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την “τάξη” και την “ασφάλεια”, δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση “έγκλημα” και ποιους αντιμετωπίζει ως “εγκληματίες”».

ΜέΡΑ25 κατά ΠΑΣΟΚ

Σε αυτή τη φάση τίποτε δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά για τον κ. Τσίπρα. Ακόμα και το σενάριο της συγκυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 «χωλαίνει» και υπονομεύεται από τους ίδιους τους συντελεστές τους. Μία ημέρα μετά την παρουσία του κ. Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Φαραντούρη, όπου ξεχώρισε η συνύπαρξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., ήρθε να επιτεθεί το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη κατά της Χαριλάου Τρικούπη επειδή οι ευρωβουλευτές του, δηλαδή ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, και η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινoβουλίου, Εύα Καϊλή, ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για τη Frontex και δεν ακολούθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25. Και έτσι, το ΜέΡΑ25 υπενθύμισε στην ελληνική κοινή γνώμη ότι το μεταναστευτικό θα είναι μία «βόμβα» με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα μας και τα εθνικά μας συμφέροντα, αν ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 – κατά το σενάριο που διακινεί η Κουμουνδούρου- καταφέρουν να καθίσουν στο τραπέζι για να συγκροτήσουν πολυκομματική κυβέρνηση.

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή