Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η Finos Film δεν ξέχασε τα γενέθλια της ηθοποιού

Τα αφιερωματικά βίντεο για την εθνική σταρ

by Times Newsroom

Σαν σήμερα, γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Finos Film θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της με ένα βίντεο, το οποίο παρουσίασε τις καλύτερες στιγμές της, από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media της Finos Film, περιέχονται σκηνές από «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», την «Αστέρω», τη «Μανταλένα», «Το Δόλωμα», την ταινία «Η Λίζα και η άλλη» και πολλές άλλες.

«Την καριέρα μου την οφείλω στην Αλίκη. Ο Φίνος, όμως, με έκανε σταρ.-Αλίκη», γράφει η λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση, ενώ στο βίντεο αναφέρεται: «Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1934. Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Λάτρευε την Γκρέτα Γκάρμπο και την Μαίρη Πίκφορντ. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο το 1952, χωρίς την έγκριση της μητέρας της. Έκανε την είσοδο της στη Φίνος Φιλμ με την «Αστέρω» το 1959. Κέρδισε το Βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου με την «Μανταλένα» το 1960 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε σύμβολο, μύθος, ξεπέρασε την ηθοποιό και μετατράπηκε σε είδωλο. Χαρακτηρίστηκε «Εθνική Σταρ» της Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 1996, σε ηλικία 62 ετών».

Στον λογαριασμό ο οποίος έχει δημιουργηθεί στο instagram και είναι αφιερωμένος στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, με αφορμή την σημερινή μέρα, δημοσιεύθηκε ένα βίντεο το οποίο δείχνει την αείμνηστη ηθοποιό σε κρουαζιέρα μαζί με αναγνώστες του περιοδικού Πρώτο να απολαμβάνουν όλοι μαζί τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στη λεζάντα αναφέρεται: «Η αγαπημένη Αλίκη γεννήθηκε σαν σήμερα, μια ιδιαίτερη και σημαντική μέρα για την ίδια όπου δεχόταν άπειρες και συγκινητικές ευχές όχι μόνο από δικούς της ανθρώπους σε λαμπερές συγκεντρώσεις αλλά και από μια ολόκληρη χώρα που την ακολούθησε πιστά και υποκλίθηκε στην μοναδικότητα της λάμψης και της προσωπικότητάς της. Στο βίντεο η Αλίκη με τον προσωπικό φωτογράφο της Κλεισθένη @studio_kleisthenis (με τη ριγέ μπλούζα ) στο πλοίο “Μαριώ” τον μήνα των γενεθλίων της Ιούλιο του 1961 στα πλαίσια της δεύτερης κρουαζιέρας που διοργανώνει από κοινού το περιοδικό Πρώτο με τον δημ/φο Δημήτρη Λυμπερόπουλο και την Φίνος Φίλμ, όπου 200 τυχεροί αναγνώστες με επικεφαλής την Αλίκη και τους ηθοποιούς της ταινίας “Η Λίζα και η άλλη” απολαμβάνουν όλοι μαζί τα νησιά του Αργοσαρωνικού».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com