Άλκηστης Χαλικιά: «Ένα σχολείο ταρακουνημένο» | Εκδόσεις Ίκαρος

by Times Newsroom

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο της Άλκηστης Χαλικιά, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, Ένα σχολείο ταρακουνημένο.

Πώς είναι το δικό μου σχολείο;

Κι αν θα ήθελα να είναι διαφορετικό;

Πώς μπορώ να το αλλάξω;

Η Άλκηστη Χαλικιά και η Ίρις Σαμαρτζή δημιουργούν με την αστείρευτη φαντασία τους ένα πολύ διαφορετικό σχολείο, ένα σχολείο ταρακουνημένο!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η βραβευμένη συγγραφέας, περιγράφει ένα αλλιώτικο σχολείο-όνειρο για κάθε παιδί, δίνοντας στους αναγνώστες μια άλλη οπτική για τη θέση του σχολείου και τη σχέση παιδιού-δασκάλου και γονέα με αυτό.

Προτείνοντας μια διαφορετική προσέγγιση για το τι θα έπρεπε πραγματικά να είναι το σχολείο, η Άλκηστη Χαλικιά σε συνδυασμό με τις εικόνες της Ίριδας Σαμαρτζή, προσφέρει τα απαραίτητα κλειδιά που θα απελευθερώσουν τη παιδική φαντασία. Συστατικά που θα μετατρέψουν το σχολείο σ’ έναν ζωντανό πυρήνα της καθημερινότητας κάθε μέλους του, σε μια γιορτή γνώσης και ελευθερίας για όλους.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ:

Η Άλκηστη Χαλικιά έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στη Μουσειολογία στο Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Διευρύνοντας στη συνέχεια τα πεδία εκπαίδευσής της με σεμινάρια στην Αισθητική Αγωγή, το Θεατρικό Παιχνίδι, την Προφορική Αφήγηση και την Ιστορία της Τέχνης, ανέπτυξε έναν προσωπικό τρόπο διδασκαλίας με επίκεντρο τη βιωματική μάθηση. Από το 1996, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία, μνημεία, βιβλιοθήκες, χώρους τέχνης και πολιτισμού. Έχει εκδώσει τα βιβλία Κίου-Νίου: Μια ιστορία με πολλή φασαρία (Βιβλιόφωνο, 2003), Ένα απίθανο βιβλίο σύγχρονης ελληνικής τέχνης για παιδιά (Καλειδοσκόπιο, 2007), Στην κατσαρόλα με τα χρώματα (Καλειδοσκόπιο, 2010), Στο πάρκο με τα ζώα (Καλειδοσκόπιο, 2010 – Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2011), Στα χρώματα της θάλασσας (Καλειδοσκόπιο, 2011), Το κουτί του Σιλάν (Ίκαρος, 2017), Τα παπούτσια των άλλων (Ίκαρος, 2019). Επίσης, έχει γράψει τους στίχους στο μουσικό άλμπουμ για παιδιά Τραγουδάκια Γάλακτος, σε μουσική Μέλπως Χαλκουτσάκη, που επανακυκλοφόρησε το 2018.

Η Ίρις Σαμαρτζή είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Η δουλειά της έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Διεθνές Βραβείο Compostela (2016), Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου (2012, 2016), Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2012, 2015, 2016, 2017) κ.ά. Ήταν υποψήφια για το ALMA 2021 (Astrid Lindgren Memorial Award), ενώ έχει προταθεί για το HCAA 2022 (Hans Christian Andersen Award) από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY. Παράλληλα με την εικονογράφηση, διδάσκει εικαστικά στο νηπιαγωγείο.

Μάθετε περισσότερα για εκείνη στο www.irissamartzi.com

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν ακόμη τα βιβλία της Άλκηστης Χαλικιά Το κουτί του Σιλάν, σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη (Ίκαρος, 2017) και Τα παπούτσια των άλλων, σε εικονογράφηση Φωτεινής Τίκκου (Ίκαρος, 2019).


Πληροφορίες έκδοσης
 • Άλκηστη Χαλικιά
 • Ένα σχολείο ταρακουνημένο
 • ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ίρις Σαμαρτζή
 • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εικονογραφημένο βιβλίο
 • ISBN: 978-960-572-440-5
 • ΣΕΛΙΔΕΣ: 36
 • ΣΧΗΜΑ: 26 x 24 εκ.
 • ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σκληρό
 • ΤΙΜΗ: 13,30 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
 • ΒΑΡΟΣ: 416 γρ.
 • ΗΛΙΚΙΕΣ: από 5 ετών
 • Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή