Αλβανία: «Καρφιά» Ράμα στην ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη στον Μπελέρη – «Η ελληνική μειονότητα δεν είναι κρέας για τα εκλογικά κανόνια»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μίλησε για τις εκλογές και έκανε αναφορά στη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα.

by Times Newsroom

«Θα σεβαστώ τις ελληνικές εκλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων αφήνοντας αιχμές για την Αθήνα.Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (15/5) ο Έντι Ράμα. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στη διάρκεια των τοποθετήσεών του, αφιέρωσε αρκετή ώρα στις εκλογές στη Χειμάρρα και σε όσα έγιναν με τον Φρέντι Μπελέρη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ράμα άφησε να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ευθεία ανάμειξη στις εκλογές στη Χειμάρρα, για προεκλογικούς λόγους.

«Θέλω πρώτα να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την φλεγμονοποίηση της ρητορικής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ράμα και σχολίασε ακόμα πως «Είμαι, αποφασισμένος να κάνω το μέγιστο δυνατό, πριν να είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω αντίστοιχα» επαναλαμβάνοντας ότι θα μιλήσει μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ελλάδα.

Ο Ράμα είπε ακόμα ότι η ελληνική μειονότητα «δεν αποτελεί κρέας για τα εκλογικά κανόνια κανενός, ούτε στην Αλβανία, ούτε στην Ελλάδα», ενώ αναγνώρισε τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη διαχωρίζοντας πλήρως τις εκλογές από τη δικαστική απόφαση που θα προκύψει μετά τη σύλληψη του νέου δημάρχου Χειμάρρας.

Η επόμενη ημέρα του θριάμβου του Μπελέρη στο θρίλερ της Χειμάρρας

Οι κάλπες στη Χειμάρρα ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον ομογενή υποψήφιο Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος αν και προφυλακισμένος, επικράτησε μέσα σε μια ατμόσφαιρα εκφοβισμού του υποψηφίου που στήριζε με κάθε μέσο ο Έντι Ράμα.

Ο Μπελέρης σε μία μάχη που κρίθηκε σε ελάχιστες ψήφους, κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του Γκιόρκι Γκορό, υποψηφίου που στήριξε η κυβέρνηση, με 50,12% έναντι 49,88%. Λίγη ώρα αργότερα, στη σελίδα του στο Facebook αναρτήθηκε η πρώτη του δήλωση μέσα από τις φυλακές.

Σταμάτησαν την καταμέτρηση

Η διαδικασία της καταμέτρησης ήταν επεισοδιακή καθώς, όπως καταγγέλλουν Έλληνες ομογενείς στο MEGA, μόλις ο Φρέντι Μπελέρης φάνηκε ότι περνάει μπροστά, η καταμέτρηση σταμάτησε.

Πλήθος κόσμου έφθασε έξω από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί οι κάλπες ζητώντας να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι. Λίγη ώρα αργότερα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ο Φρέντι Μπελέρης περιμένει να μάθει αν θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες ή θα είναι ο πρώτος δήμαρχος που θα ξεκινήσει την θητεία του μέσα από τη φυλακή.

Πότε θα αποφυλακιστεί ο νικητής στις εκλογές για τον Δήμο Xειμάρρας

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφοράς θα αποφασίσει πότε και ένα θα αποφυλακιστεί.

Η κόρη του όπως και η οικογένειά του δεν τον έχουν δει ούτε έχουν επικοινωνήσει αυτές τις ημέρες μαζί του.

Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσαν κάποια πρόσωπα στην Χειμμάρα τα οποία κατηγορούνταν για τρομοκρατία και εκφοβισμό αλλά από σήμερα το πρωί έχουν σταματήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή