Αλβανία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης η αστυνομία της χώρας

Ο Έντι Ράμα κατηγορεί το Ιράν πως προσπαθεί να καταστρέψει τις ψηφιακές υποδομές της αλβανικής κυβέρνησης

by Times Newsroom

Η Αλβανία έγινε στόχος νέας κυβερνοεπίθεσης, η οποία εκδηλώθηκε κατά της αλβανικής αστυνομίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Τεχεράνη, τρεις ημέρες μετά την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν μετά την μεγάλη κυβερνοεπίθεση του Ιουλίου.

«Τα πληροφοριακά συστήματα της εθνικής αστυνομίας επλήγησαν χθες από κυβερνοεπίθεση, η οποία, μετά τις πρώτες πληροφορίες, διαπράχθηκε από τους ίδιους αυτουργούς που είχαν επιτεθεί τον Ιούλιο κατά των δημοσίων και κυβερνητικών υπηρεσιών της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας.

Ο Εντι Ράμα κατηγορεί το Ιράν για μεγάλη κυβερνοεπίθεση κατά ψηφιακών υποδομών της αλβανικής κυβέρνησης με στόχο την καταστροφή τους. «Εμπεριστατωμένη έρευνα μας έδωσε την αδιαμφισβήτητη απόδειξη» ότι η κυβερνοεπίθεση αυτή είχε «ενορχηστρωθεί και είχε σπόνσορα» την Τεχεράνη.

Στις αρχές Αυγούστου, η επίθεση είχε αποδοθεί στην Τεχεράνη από την αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant, η οποία βάσισε την εκτίμησή της σε παράγοντες όπως χρονική στιγμή της επίθεσης, το περιεχόμενο ενός καναλιού στο Telegram μέσω του οποίου υπήρξε ανάληψη ευθύνης, και τις ομοιότητες ανάμεσα στον κώδικα της επίθεσης και κακόβουλα προγράμματα που έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον Ιρανών και Αράβων.

Στόχος των χάκερ φαίνεται πως ήταν η ακύρωση συνεδρίου ιρανών αντιφρονούντων που θα διεξαγόταν κοντά στα Τίρανα.

Το συνέδριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διήμερο 23-24 Ιουλίου από την ομάδα Μουτζαχεντίν ε Καλκ, γνωστή ως MEK, ακυρώθηκε όμως έπειτα από προειδοποίηση των τοπικών αρχών για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή