Αμερικανικός τουρισμός: Επανέρχεται η αισιοδοξία για τα ταξίδια, όμως, μόνο το 19% “βλέπει” διεθνή ταξίδια το επόμενο 6μηνο

by Times Newsroom

Σε επίπεδα προ πανδημίας επανήλθε η αισιοδοξία των Αμερικανών για ταξίδια αναψυχής στην ανοιξιάτικη έκδοση της MMGY Travel Intelligence, που σκιαγραφεί το πορτρέτο των Αμερικανών ταξιδιωτών όλη αυτή την περίοδο του κορωνοϊού.

Ωστόσο, αν και ο δείκτης MMGY’s Traveler Sentiment Index βρίσκεται αυτή την εποχή σε επίπεδα προ πανδημίας, διαπιστώνεται ότι:

  • Αν και οι εμβολιασμοί είναι αυξημένοι και τα κρούσματα σταθεροποιούνται, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να ανησυχούν για την ασφάλειά τους, με τον δείκτη ανησυχίας να παραμένει 12 μονάδες χαμηλότερα από τα επίπεδα προ πανδημίας.
  • Η έρευνα διαπίστωσε ότι μόλις το 19% των Αμερικανών εξέφρασαν ενδιαφέρον για διεθνή ταξίδια τους επόμενους έξι μήνες, ποσοστό μειωμένο κατά 24% έναντι του Ιανουαρίου του 2020.

Άλλα ευρήματα της έρευνας:

  • Οι οδικές εκδρομές συνεχίζουν να αυξάνονται.
  • Τρεις στους 5 ενήλικες (62%) αναμένουν να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι για διακοπές κατά τους επόμενους έξι μήνες, προτιμώντας το ΙΧ αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις.
  • Δύο στους 5 (38%) δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στο εσωτερικό της χώρας. Οι κορυφαίοι προορισμοί είναι η Χαβάη, Φλόριντα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Αλάσκα και Νέα Υόρκη. Μεγάλες μειώσεις επισκεπτών έχουν μέχρι τώρα το Πόρτλαντ, το Σιάτλ και η Ουάσιγκτον.
  • Κατά τους επόμενους 12 μήνες, τέσσερις στους πέντε (81%) των Αμερικανών ενηλίκων αναμένουν να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι.
  • Όσον αφορά τις δαπάνες, όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν εντός των επόμενων 12 μηνών, αναφέρουν ότι θα κάνουν 3,7 διανυκτερεύσεις αναψυχής φέτος και θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 2.415 $ σε αυτά τα ταξίδια. Οι Gen-x και οι Boomers σκοπεύουν να κάνουν λιγότερα ταξίδια από τους Gen Zs και Millennials, ωστόσο, σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα.

Οι διαπιστώσεις της έρευνας ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν με τα στοιχεία της απασχόλησης΄τον Μάρτιο και της αεροπορικής κίνησης την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα:

** Ο ξενοδοχειακός τομέας πρόσθεσε 40.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Γραφείο Εργασίας των ΗΠΑ.

** Η United Airlines ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προσλάβει 300 νέους πιλότους.

** Περίπου 1,6 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν αεροπορικώς από τα αμερικανικά αεροδρόμια την Πέμπτη. Ο αριθμός ήταν πάνω από το όριο του 1 εκατομμυρίου ατόμων όλη την εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών και παραμένει ακόμα μακριά από τα επίπεδα των 2 εκατ. επιβατών σε ημερήσια βάση το 2019. Ασφαλώς, όμως, είναι ένα σημαντικό βήμα σε σχέση με τους 124.000 επιβάτες του Απριλίου του 2020.

Εν τω μεταξύ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγίες την Παρασκευή, δίνοντας το πράσινο φως για να ταξιδέψουν οι Αμερικανοί, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Περίπου 56 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή 17% του πληθυσμού των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

πηγή: tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή