Αμετανόητος ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και όταν αποκαλύπτονται τα fake news

Ολοι θυμόμαστε το όργιο προπαγάνδας που είχε οργανωθεί σε βάρος της χώρας μας στη νησίδα του Εβρου με τους 38 μετανάστες και τον υποτιθέμενο «θάνατο» της πεντάχρονης Μαρίας.

by Times Newsroom
  • Πάνος Αμυράς

Το θέμα είχε στηθεί στα μέτρα της Αγκυρας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες. «Δικαιωματιστές», μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με «ειδίκευση» στο Μεταναστευτικό και στρατευμένοι δημοσιογράφοι που είχαν πρόσβαση σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης κατηγορούσαν την κυβέρνηση για απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος των μεταναστών, διότι όπως υποστήριζαν οι Αρχές δεν επενέβαιναν για να τους σώσουν, αν και βρίσκονταν εντός ελληνικής επικράτειας. Το ζήτημα πήρε διεθνείς διαστάσεις, όταν Μέσα όπως το γερμανικό «Spiegel» αλλά και βρετανικές εφημερίδες ισχυρίσθηκαν ότι λόγω της αδράνειας της Ελλάδας μία πεντάχρονη βρήκε φρικτό θάνατο από δάγκωμα σκορπιού στη νησίδα του Εβρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την πολιτικοποίηση της καταγγελίας, ο Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι άφησε να πεθάνει ένα μικρό κορίτσι, ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επικαλέσθηκε το Κτηματολόγιο για να τεκμηριώσει ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν εντός ελληνικού εδάφους, καταγγέλλοντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι αρνούμενη την επιχείρηση διάσωσης ουσιαστικά παραχωρεί στην Τουρκία εθνικά χώματα.

Η αλήθεια δεν άργησε να λάμψει και όλα τα fake news να διαλυθούν. Η ΜΚΟ που είχε αναλάβει εργολαβικά το διασυρμό της Ελλάδας στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και ερευνάται από τη Δικαιοσύνη με ανακοίνωσή της αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και παραδέχθηκε ότι οι μετανάστες βρίσκονταν εντός τουρκικής επικράτειας, επομένως δεν θα μπορούσε η ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβει. Προχθές το γερμανικό «Spiegel», το οποίο είχε ανακαλέσει προσωρινώς τα δημοσιεύματά του, ανακοίνωσε ότι αποσύρει διά παντός όλα τα σχετικά ρεπορτάζ, καθώς μετά την εσωτερική έρευνα της ομάδας τεκμηρίωσης του περιοδικού διαπιστώθηκαν κενά σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς για θάνατο κοριτσιού. Στη σχετική ανάρτηση του «Spiegel» αναφέρονται τα εξής:

«Εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, το “Spiegel” θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για το θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει το θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν. Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας – ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό».

Και ενώ η ΜΚΟ και το «Spiegel» ανακάλεσαν τους ισχυρισμούς τους (αλήθεια, ο Ελληνας δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού θα αργήσει ακόμη να φέρει τις αποδείξεις του ρεπορτάζ του;), ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά αντιθέτως εμφανίζεται περίπου ως δικαιωμένος. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, που επίσης πρωταγωνιστούσε στους κλαυθμούς για την «αδικοχαμένη» Μαρία, κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση ότι διαστρέβλωσε το «Spiegel». Το γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης απέσυρε τα άρθρα για τον Εβρο, αλλά ο Σπίρτζης επιμένει ότι η κυβέρνηση διαστρέβλωσε τα αποτελέσματα της έρευνας του «Spiegel».

«Εσύ να λες ότι δεν είμαι εδώ», όπως φώναζε ο Αλέκος Αλεξανδράκης σε μια αξέχαστη ελληνική ταινία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά εκτεθειμένος από την καπηλεία που επιχείρησε σε ένα θέμα που μπορούσε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι. Συγγνώμη δεν ξέρουν να λένε, ούτε κάνουν αυτοκριτική, για αυτό θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά τουλάχιστον θα μπορούν να φανούν και σε κάτι χρήσιμο: σιωπώντας.

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com