Άμστερνταμ: Έφθασαν από το Αφγανιστάν οι πρώτοι 16 Βέλγοι πολίτες

by Times Newsroom 1

Έφθασαν στο Άμστερνταμ οι πρώτοι 16 Βέλγοι πολίτες που απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν με ολλανδικό στρατιωτικό αεροπλάνο, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου.

Το ολλανδικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 προσγειώθηκε στο Άμστερνταμ-Σκίπολ το βράδυ της Τετάρτης 19 Αυγούστου. Δεκαέξι άτομα με βελγικό διαβατήριο επέβαιναν στην πτήση από την Καμπούλ, καθώς και 35 Ολλανδοί, δύο Γερμανοί και δύο Βρετανοί, σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας. Το αεροπλάνο, το οποίο έκανε ενδιάμεση στάση στο Τμπιλίσι, είχε αρχικά προγραμματιστεί να φτάσει στις 21.15, αλλά η πτήση καθυστέρησε.

Η γαλλόφωνη εφημερίδα «LeSoir», σημειώνει ότι η ταυτότητα των επιβατών που απομακρύνθηκαν από την Καμπούλ με το ολλανδικό αεροσκάφος δεν έχει ακόμη επαληθευτεί. «Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι ιδιαίτερα χαοτική και όσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος φέρεται να έχουν δηλώσει την εθνικότητά τους με ανάταση χειρός, ανέφερε το Κέντρο Κρίσεων Εξωτερικών Υποθέσεων».

Ένας ακόμη Βέλγος επαναπατρίστηκε από το Αφγανιστάν με αεροσκάφος της Γαλλίας.

Εξάλλου, δύο βελγικά στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 αναμένεται να προσγειωθούν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου. Το Βέλγιο θέλει να επαναπατρίσει Βέλγους υπηκόους και τις οικογένειές τους, καθώς και Αφγανούς υπαλλήλους, όπως διερμηνείς, καθώς και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή