Αμβλώσεις: «Επικίνδυνο το Ανώτατο Δικαστήριο», λέει η Νάνσι Πελόζι

Μιλώντας μια ημέρα μετά από εκατοντάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο, η Πελόζι επέμεινε ότι οι Δημοκρατικοί είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των αμβλώσεων μέσω νομοθεσίας

by Times Newsroom

Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι «επικίνδυνο για τις οικογένειες και τις ελευθερίες στη χώρα μας», είπε η Νάνσι Πελόζι την Κυριακή, καθώς οι δικαστές ετοιμάζονται να οριστικοποιήσουν ένα σχέδιο απόφασης που τερματίζει σχεδόν έναν αιώνα αγώνων υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επικρίνει τους συντηρητικούς δικαστές που διορίστηκαν από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή της την Κυριακή στο CNN, στην οποία προέτρεψε τους Δημοκρατικούς να παρακολουθούν την μπάλα για να προστατεύσουν άλλες ελευθερίες που βλέπει να απειλούνται.

«Προσοχή όσον αφορά την ισότητα του γάμου, προσοχή όσον αφορά τις άλλες πτυχές», είπε. «Καταλάβετε αυτό. Δεν πρόκειται μόνο για τη διακοπή της εγκυμοσύνης. Πρόκειται για την αντισύλληψη, τον οικογενειακό προγραμματισμό».

«Αυτό είναι ένα μέρος όπου η ελευθερία και τα πραγματικά θέματα των οικογενειών της Αμερικής, ενώνονται. Ποιες είναι οι αποφάσεις που παίρνει μια οικογένεια; Τι γίνεται με την αντισύλληψη για τους νέους; Είναι πέρα ​​από μια συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι τεράστιο όσον αφορά την αντισύλληψη, την εξωσωματική γονιμοποίηση, το δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει».

Μιλώντας μια ημέρα μετά από εκατοντάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο, η Πελόζι επέμεινε ότι οι Δημοκρατικοί είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των αμβλώσεων μέσω νομοθεσίας. Τόνισε ότι η Βουλή είχε εγκρίνει ένα νομοσχέδιο πριν αποτύχει να περάσει ο νόμος για την προστασία της υγείας των γυναικών στη Γερουσία την Τετάρτη, και είπε ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη για ένα ψήφισμα με την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών που είναι υπέρ της επιλογής στην άμβλωση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή