Αν ήμασταν λαός εμπορικός…

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Share this
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Και πάλι ο ενοχλητικός ΟΤΕ!…

Θα έχει φαντάζομαι μερικούς άχρηστους υπαλλήλους, που επειδή σταμάτησαν να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, γιατί ο τοίχος έπεσε!
Kai να περνούν την ώρα τους, αρχίζουν να στέλνουν ενοχλητικά «13888», στο βρόντο!
Έχουν λοιπόν βάλει στόχο τους κι εμένα!

Στις 7.1.21, μού έστειλαν 2 από αυτά, αναγκάζοντάς με να διακόπτω την εργασία μου, να δω τι λέει το κινητό μου!…

Οι λύσεις είναι δυο: Ή να ξηλώσω όλο το σύστημα και ν’ αλλάξω εταιρεία, ή να πάω σε δικηγόρο! Αν κάνω το δεύτερο, θα φωνάξω και δημοσιογράφους, να μείνει αξέχαστη η ιστορία και να γίνει μόλογο:
«Σαν τον ΟΤΕ το κάνεις κι εσύ, που δεν είχε τι να κάνει, και βασάνιζε τούς πελάτες του;!»

Μπορεί ο ΟΤΕ να μου πει, πού οφείλεται αυτή η βλακεία;

Μετά αηδίας, Α. Σ..

Δεν είμαστε λαός εμπορικός, και ας αυτοθαυμαζόμαστε…

Κάθε χρόνο, από εικοσαετίας τουλάχιστον, εδώ στον Δήμο μας, αυτήν την περίοδο, από έναν-δυο μήνες τώρα, οι δρόμοι μας, τα πεζοδρόμια, τα ρείθρα τους κλπ. γεμίζουνε από δεκάδες χιλιάδες πεσμένα νεράτζια!
Εμείς από αυτά τρώμε αμέτρητες επικίνδυνες τούμπες, αλλά όμως ούτε ο Δήμος ούτε κάποια σχετική εταιρεία αποφάσισε ποτέ να τα μαζεύει και να τα κάνει προϊόν!
Μα, μα, μα…. Αν είμαστε στο Ισραήλ. θα τα μάζευαν, θα τα έκαναν γλυκό και θα μας τα μοσχοπουλούσαν!
Εμείς που τα έχουμε τζάμπα στους δρόμους μας, (θα τα μάζευαν πριν πέσουν προφανώς κάτω), μένουμε άπρακτοι! Επειδή ίσως δεν πάνε αυτά μόνα τους στα σιλό τής κάποιας εταιρείας…

Και επιμένοντας στο ίδιο θέμα, της αν-εμπορικότητάς μας, σας θυμίζω και κάτι άλλο: Κάποτε, από το «πόθεν έσχες» τών Πολιτικών, βγήκε στη φόρα, πως οι Πολιτικοί μας, κατά την διάρκεια τής πλούσιας σταδιοδρομίας τους, αγόραζαν διαμερίσματα! 30-40 και 50! Ένας μάλιστα 52! …
Δηλαδή κράταγαν τα λεφτά τους στατικά, δεν τα τζιράριζαν…
Πού είναι η φημολογούμενη εμπορικότητά μας;

Share this
The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή