Η Γιώτα Κουλιανού είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας με ειδικότητα στα γυναικεία θέματα και τις διαφυλικές σχέσεις βίας στην κοινωνία και την τέχνη, αλλά παράλληλα ασχολείται και με τη φωτογραφία από την εφηβεία της. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πάνω στη φωτογραφία και έχει μαθητεύσει δίπλα σε όλους τους μεγάλους Έλληνες θεωρητικούς της φωτογραφίας. Σε αυτή μάλιστα την τελευταία της δουλειά, επιμελητής της είναι ο Γιώργος Ασημακόπουλος, εικαστικός και καθηγητής φωτογραφίας στη φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές».

Οι σπουδές της, η παιδεία και το επάγγελμα της κοινωνικής ψυχολόγου έχουν υπάρξει καταλυτικοί παράγοντες στη διαμόρφωση της φωτογραφικής της ματιάς αλλά και της θεματολογίας που πραγματεύεται.

Σε αυτή την Αναδρομική Έκθεσή της παρουσιάζει κομμάτια από διάφορους τομείς της δουλειάς της, κυρίως ταξιδιωτική φωτογραφία, τοπία, ασπρόμαυρα πορτραίτα αλλά και πορτραίτα δρόμου καθώς και Conceptual φωτογραφίες. Μέσα από τη δουλειά της προσπαθεί να ξεπεράσει την επιφάνεια και να αναδείξει την ομορφιά, το συναίσθημα και την ευαισθησία. Με μία διεισδυτική ματιά προχωράει κάτω από το προσωπείο και ψάχνει για την αλήθεια.

Η Γιώτα έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις, στο Deree College και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις διεθνούς επιπέδου. Η Αναδρομική της Έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Blank Wall Gallery από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και μέχρι τις 27 του μήνα. Όσοι θα ήθελαν να γνωρίσουν την καλλιτέχνη, να δουν τα έργα της και να συνομιλήσουν μαζί της είναι ευπρόσδεκτοι.