Αναφορές για βομβαρδισμό σε θέατρο – καταφύγιο αμάχων στη Μαριούπολη

«Τρεις νεκροί από βομβαρδισμό σε αγορά στο Χάρκοβο»

by Times Newsroom

Ένα θέατρο που στεγάζει «εκατοντάδες πολίτες» υπέστη σοβαρές ζημιές από ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο αυτής της πολιορκημένης πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία. «Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται», ανέφερε το δημαρχείο σε ανάρτηση στο Telegram αναρτώντας μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

«Τρεις νεκροί από βομβαρδισμό σε μια αγορά στο Χάρκοβο» 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό που προκάλεσε πυρκαγιά σε μια αγορά στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε το απόγευμα η ουκρανική κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ουκρανική γενική εισαγγελία: Δέκα άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για ψωμί σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά

Δέκα άνθρωποι, που περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν ψωμί, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από ρωσικά πυρά στο Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, έγινε γνωστό από τη γενική εισαγγελία της Ουκρανίας.

«Στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα, Ρώσοι στρατιωτικοί πυροβόλησαν εναντίον ανθρώπων που είχαν σχηματίσει ουρά για να αγοράσουν ψωμί, κοντά σε ένα παντοπωλείο, σε μια συνοικία στο Τσερνίχιβ. Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, 10 άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η εισαγγελία.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι διασώστες εντόπισαν τα πτώματα πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τριών παιδιών, κατά τη διάρκεια ερευνών σήμερα σε κατοικίες που είχαν υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ. Τα πτώματα βρέθηκαν στα ερείπια ενός κτιρίου κοιτώνα, ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτησή στους στο διαδίκτυο.

Bομβαρδισμοί ρωσικών δυνάμεων προκάλεσαν φωτιά και ζημιές σε σπίτια και σε μια γραμμή φυσικού αερίου στη συνοικία Ποντίλ του Κιέβου σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com