Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Καραϊβάζ | Η πολιτική αντιπαράθση έχει και κάποια όρια

by Times Newsroom 1

Σε ένα πολιτικό «φάουλ» έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν κρυώσει το αίμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ενώ μια αυτονόητη έκφραση θλίψης για τον θάνατο του Καραϊβάζ και το δικαιολογημένο αίτημα ενός κόμματος να διελευκανθεί η υπόθεση, θα ήταν αρκετά, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε τη γνωστή πολιτική σπέκουλα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

Με άλλα λόγια. σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να παραθέτει στοιχεία, για τη δολοφονία φταίει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Μ. Χρυσοχοϊδης. Ούτε λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση η αξιωματική αντιπολίτευση απλά δίκασε και καταδίκασε τους «υπαίτιους» για την… βαριά εγκληματικότητα.

Λες κι επί ΣΥΡΙΖΑ είχε σταματήσει ο πόλεμος των νονών της νύχτας. Λες και την περίοδο 2015-2019 η βαριά εγκληματικότητα είχε… ρεπό ή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να την αντιμετωπίσει.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μια οικογένεια, όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και το Πανελλήνιο θρηνούν έναν άνθρωπο, έναν δημοσιογράφο, δεν βγάζεις ανακοίνωση για να αποδόσεις ευθύνες. Είναι θέμα συναισθηματικής νοημοσύνης, αλλά είναι και πολιτικό απρέπεια να το κάνεις αυτό. Και το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις συγγνώμη

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή