Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Εκτός ο υπουργός που κατηγορείται για βιασμό- Τα νέα πρόσωπα

Παρά τις εναντίον της καταγγελίες για βιασμό, η γυναικολόγος Χρυσούλα Ζαχαροπούλου παρέμεινε στην νέα κυβέρνηση, γράφει η Le Parisien.

by Times Newsroom

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του τη Δευτέρα, για να προετοιμαστεί για μια δύσκολη δεύτερη προεδρική θητεία κατά την οποία η κυβέρνηση μειοψηφίας του θα δυσκολευτεί να περάσει νόμους στην Εθνοσυνέλευση για να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε το 2017.

Μεταξύ των νέων μελών της γαλλικής κυβέρνησης είναι η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Λοράνς Μπούν, η οποία γίνεται υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αντικαθιστώντας τον έμπιστο του Μακρόν, Κλεμάν Μπον, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών.

Η γαλλική προεδρία διόρισε τον πρώην υπουργό Υγείας Ολιβέ Βεράν ως κυβερνητικό εκπρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

«Έκπτωτοι» από την κυβέρνηση μετά από μόλις έξι εβδομάδες στη δουλειά είναι ο Νταμιέν Αμπάντ (τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Ζαν-Κριστόφ Κομπ), ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ηλικιωμένων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες της Γαλλίας που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού από τρεις διαφορετικές γυναίκες, και τρεις υπουργοί που έλαβαν μέρος στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα αλλά έχασαν τις έδρες τους. Πρόκειται για την υπουργό Περιβάλλοντος Αμελί ντε Μοντσαλίν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Κριστόφ Μπεσύ), η υπουργός Υγείας Μπριζίτ Μπουργκινιόν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Φρανσουά Μπρον) και η υπουργός Θαλασσών Ζουστίν Μπενάν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Έρβε Μπερβίλ).

Παρέμεινε η  Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Παρά τις εναντίον της καταγγελίες για βιασμό, η γυναικολόγος Χρυσούλα Ζαχαροπούλου παρέμεινε στην νέα κυβέρνηση, γράφει η Le Parisien.

«Στοχευμένη από τρεις καταγγελίες (δύο για βιασμό και μία για «βία» , στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγος, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διατηρείται ως μέλος της νέας κυβερνητικής ομάδας, που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τα Ηλύσια» γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είχε διαβεβαιώσει ότι «ουδέποτε επέβαλε την παραμικρή εξέταση σε καμία ασθενή  χωρίς τη συγκατάθεσή της»… «Οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον μου, σχετικά με ιατρικές κλινικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη διάγνωση και θεραπεία της ασθένειας των ασθενών μου, είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές», πρόσθεσε η Ζαχαροπούλου στις 24 Ιουνίου, τονίζοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι η γαλλική δικαιοσύνη έχει ανοίξει σχετική έρευνα έπειτα από την κατάθεση μηνύσεων για βιασμό κατά της κ. Ζαχαροπούλου.

Οι σταθεροί

Οι σημαντικές υπουργικές θέσεις παραμένουν αμετάβλητες. Ο υπουργός Οικονομικών του Μακρόν από το 2017, Μπρουνό Λε Μερ, θα συνεχίσει να επιβλέπει την οικονομία με ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει «βιομηχανική και ψηφιακή κυριαρχία». Ο επίσης κοντά στον Μακρόν, Ζεράλντ Νταρμάνιν, παραμένει στο υπουργείο Εσωτερικών, και η πρώην πρέσβης στο Λονδίνο, Κατρίν Κολόννα παραμένει υπουργός Εξωτερικών.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία την Τετάρτη και ενδέχεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο της υπουργικό συμβούλιο μετά την ομιλία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com