Ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο

by Times Newsroom 1

Εκρηξη σε αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Αίγυπτο προκλήθηκε την Κυριακή.

«Ξεκίνησε έρευνα»

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους πως η μεταφορά παρέμεινε ανεπηρέαστη, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα.

«Αυτήν την ώρα, το φυσικό αέριο μεταφέρεται κανονικά από το Ισραήλ στην Αίγυπτο. Η υπόθεση της έκρηξης ερευνήθηκε από το υπουργείο σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» ανέφερε ο ισραηλινός υπουργός Γιουβάλ Στάινιτζ, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Καν.

Στο Σινά

Οπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο Αλ Τζαζίρα, το περιστατικό συνέβη στα βόρεια της περιοχής του Σινά, στην Αίγυπτο, ενώ οι δράστες παραμένουν άγνωστοι και καμία παραστρατιωτική ή τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Egypt Defence Review@EgyptDefReview

Militants sabotage Egypt-Israel gas pipeline east of Bir Abd in North Sinai.

The pipeline recently began transporting gas from Israel to Egypt after laying dormant for several years due to legal disputes and security issues.

View image on TwitterView image on Twitter

Ο ίδιος αγωγός κατά το παρελθόν έχει ανατιναχτεί τρεις φορές, και συγκεκριμένα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2011.

Από Λεβιάθαν και Ταμάρ

Η νέα συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου, ακολουθεί προηγούμενη κόστους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Delek Drilling και της αμερικανικής Noble Energy, που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2018, για τη μεταφορά 64 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από το Ισραήλ και συγκεκριμένα από τα οικόπεδα Λεβιάθαν και Ταμάρ.

Πηγή: sputniknews

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή