Αναβίωση του Ιερού Λόχου: Εκδηλώσεις σε Μεσολόγγι και Αθήνα ενόψει της επετείου για τα 200 χρόνια της Εξόδου

by Times Newsroom 1

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 (στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διονύσιο Σολωμός», Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 7, στον Πεζόδρομο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου) θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη». 


Πηγή: ant1news.gr

Αυτή θα είναι η πρώτη εκδήλωση παρουσίασης του εγχειρήματος για την αναβίωση του Ιερού Λόχου, που, σύμφωνα με το onairnews.gr, θα πραγματοποιηθεί με εκδηλώσεις σε Αθήνα και Μεσολόγγι.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν και αφετηρία ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά την Ιστορία της πόλης του Μεσολογγίου, αλλά και της ιστορικής φυσιογνωμίας που θα κληθεί αυτή να προβάλλει, τόσο εν όψει της επετείου των 200 ετών από την κήρυξη της Επαναστάσεως, όσο και της επετείου των 200 ετών από το έπος της Εξόδου.

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα. Στις 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (στην οδό Στησιχόρου), κι αμέσως μετά, εν πομπή οι παρευρισκόμενοι θα φθάσουν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου.

Στις 12:30 , θα γίνει επίσημη παρουσίαση της προσπάθειας αναβίωσης του Ιερού Λόχου στο Μεσολόγγι, στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής, στον χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Ιερός Λόχος - Μεσολόγγι


Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή