Ανδρέας Πάτσης: Το ποδόσφαιρο, τα «κόκκινα δάνεια» και οι μπίζνες

Στις κερκίδες του γηπέδου της Νίκης Βόλου, ο Ανδρέας Πάτσης έστρεψε για πρώτη φορά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Με πούρο στο χέρι, χοντρή αλυσίδα στον λαιμό, κομπολόι, σωματοφύλακες στο κατόπι και άριστη γνώση της ποδοσφαιρικής αργκό, ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα απογειώνοντάς τη στα σαλόνια της Α’ Εθνικής ύστερα από δεκαετίες.

by Times Newsroom

Το όνειρο για τους «κυανόλευκους» Βολιώτες ωστόσο δεν κράτησε πολύ, αφού η ΠΑΕ δήλωσε οικονομική αδυναμία να συνεχίσει στο πρωτάθλημα και ο κ. Πάτσης αποχώρησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2014.

Εμειναν μόνο οι φωτογραφίες του από το γήπεδο και οι καβγάδες του με τον Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο γίνονταν και δημόσια από… δυο χωριά. Παλιότερα είχε αναλάβει και την ομάδα της Ελασσόνας, ενώ επιχείρησε χωρίς επιτυχία την είσοδό του στην ΑΕΛ.

Η πολιτική

Δικηγόρος με δραστηριότητα, κυρίως, στο επίπεδο των νομικών συμβουλών, αφού ελάχιστες φορές έχει θεαθεί στα δικαστήρια, προσγειώθηκε στα έδρανα της Βουλής το 2019. Οχι με τις δεκάδες χιλιάδες ψήφους με τις οποίες εκλέγονται κάποιοι συνάδελφοί του σε εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας, αλλά με μόλις 3.500 σταυρούς που εξασφάλισε στη μονοεδρική των Γρεβενών και του άνοιξαν νέους δρόμους στην πολυσχιδή δραστηριότητά του.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ απόρησαν τότε για το τι γυρεύει ο Ανδρέας Πάτσης στη Βουλή και στοιχημάτιζαν ότι η πολιτική του καριέρα θα τέλειωνε πιο γρήγορα από την κασετίνα με τα πούρα του, κάτι παρόμοιο δηλαδή με τη Λιζ Τρας και το περίφημο λάχανο στη Βρετανία. Συμπλήρωσε ωστόσο 3 χρόνια και 4 μήνες ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει ως ανεξάρτητος μετά την αποπομπή του από το κυβερνών κόμμα και την άρνησή του να παραδώσει την έδρα.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Πλέον ο Ανδρέας Πάτσης βρίσκεται αντιμέτωπος και με τη δικαιοσύνη καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να του αποσταλούν τα πόθεν έσχες του βουλευτή, προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για την υπόθεση εξαγοράς «κόκκινων» δανείων ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ που προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη, αλλά και την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού που του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.» ανέφερε η ανακοίνωση.

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Ο ίδιος απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του μέσω των social media δήλωσε ότι παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής. «Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά», διεμήνυσε στους Γρεβενιώτες.

Την ίδια ώρα με συνεντεύξεις του επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για την εξαγορά των δανείων, τις εξωχώριες εταιρίες που είναι ασυμβίβαστες με την ιδιότητά του, τη σύμβαση-μαμούθ με τα ΕΛΤΑ και τις πληροφορίες για συνεργασία με δημόσιους φορείς όπως νοσοκομεία, στο επίπεδο παροχής νομικών συμβουλών. «Η δραστηριότητά μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Ολη η Ελλάδα ήξερε τη δράση μου… Ο Πλάτωνας είναι ελληνική εταιρία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμα και προέκυψε πως όλες οι εταιρίες είναι νόμιμες», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ αναφερόμενος στις εταιρίες επεσήμανε: «Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρία. Ηταν δική μου η εξωχώρια εταιρία. Αυτό ελέγχθηκε από τη Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής ήταν απαλλακτικό για μένα, μετά την έρευνα από ελεγκτική εταιρία» είπε και πρόσθεσε πως αν γνώριζε ότι είναι μεμπτό να έχει εξωχώριες εταιρίες, θα τις είχε μεταβιβάσει στα παιδιά του.

Με δάνειο

Οσο για τα «κόκκινα» δάνεια υποστήριξε ότι τα αγόρασε με δάνειο. «Υπήρξα συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς για πολλά χρόνια. Το 2010 η Τράπεζα αποφάσισε ένα κομμάτι αποσβεσθέντων δανείων, διαγραμμένων δανείων, που δεν μπορούσε να εισπράξει η τράπεζα, παρά όλες τις προσπάθειες που έκανε, να το πουλήσει. Η Τράπεζα μου ζήτησε να φτιάξω μια εταιρία για να αγοράσω δάνεια και χρέη από πιστωτικές κάρτες, έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά μου δόθηκαν ως δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς». Αλλά και στη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ δεν εντοπίζει κάποιο ζήτημα και αναρωτιέται γιατί παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντόπουλος. «Για τη συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ έγινε ερώτηση στη Βουλή πριν από 10 μήνες. Τώρα έγινε θέμα για αυτό; Κάκιστα παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Ο άνθρωπος για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε. Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ ξεκίνησε το 2020, βγήκε και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν είναι κρυφό. Η συμφωνία των ΕΛΤΑ είναι με μεγάλη δικηγορική εταιρία του εξωτερικού, που εκπροσωπεί το γραφείο μου», είπε, υποστηρίζοντας ότι ποσό 800.000 ευρώ κατέληξε στην εταιρία του εξωτερικού και ότι εκείνος εισέπραξε λιγότερα από 180.000 ευρώ, ενώ αρνήθηκε ότι έχει συμβάσεις με δημόσια νοσοκομεία.

ΤΟ 2020 ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ

Ανδρέας Πάτσης: Τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας ο γάμος

Η δεύτερη φορά που ο Ανδρέας Πάτσης απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης μετά τη Νίκη Βόλου ήταν στις 14 Φεβρουαρίου 2020 (ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου) όταν παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά στην Κηφισιά με κουμπάρο τον Στέλιο Πέτσα.

Είχαν γνωριστεί το 2018 σε κοινή παρέα, καθώς η κ. Παπαλουκά και η σύζυγος του κ. Πέτσα είναι φίλες, και όπως έχουν δηλώσει, ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Η δημοσιογράφος ανέλαβε να τον βοηθήσει στην προεκλογική του εκστρατεία, αφού στο βιογραφικό της στη δικηγορική του εταιρία στην οποία είναι General Manager, δηλώνει πολύπειρη στον τομέα αυτό.

Βιογραφικό

«Από το 2012 ανέλαβε και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία καμπάνιες πολιτικού περιεχομένου για υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους, ενώ έχει συμμετάσχει σε αποστολή υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του στο Πεκίνο. Εχει εργαστεί ως σύμβουλος Επικοινωνίας σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων το ΤΜΕΔΕ, η Παγκρήτια Τράπεζα, η Ελληνοαμερικανική Ενωση, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και πολιτικά γραφεία» αναφέρεται στο βιογραφικό της.

Η Βίκυ Παπαλουκά την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην ΕΡΤ, από την οποία αποχώρησε αιφνιδίως και μεταπήδησε στο Star όπου εργάστηκε ως ρεπόρτερ στα δελτία ειδήσεων.

Παλιότερα ήταν παρουσιάστρια σε περιφερειακά κανάλια, ενώ στη διαδικτυακή εκπομπή της είχε πάρει συνέντευξη από τον σύζυγό της, αποκαλώντας τον κύριο Πάτση και μιλώντας του στον πληθυντικό προκαλώντας πλήθος σχολίων στα social media.

Με τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. ήρθε ξανά στο προσκήνιο πολύ πιο έντονα αυτή τη φορά, με την αντιπολίτευση να κρατάει το θέμα ψηλά στην πολιτική ατζέντα, εξαπολύοντας ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση για την επιλογή να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com