Ανδρουλάκης: Απαράδεκτο το ΝΑΤΟ να οδηγείται από τους εκβιασμούς του Ερντογάν

«Ειρωνεία της ιστορίας να υπογράφεις συμφωνία με έναν αναθεωρητή»

by Times Newsroom

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στη Λάρισα και ανοίγοντας το θεματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ εκτόξευσε τα πυρά του, στον τρόπο με τον οποίο η Συμμαχία αντιμετώπισε την Τουρκία.

«Ειρωνεία της ιστορίας να καταλήγεις για να αποφύγεις έναν αναθεωρητή, παραβάτη του διεθνούς δικαίου, να υπογράφεις μια συμφωνία με κάποιον που έχει ακριβώς την ίδια στρατηγική. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ σήμερα. Εκεί οδήγησαν ο κ. Στόλτενμπεργκ και οι μεγάλες δυνάμεις, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Είναι απαράδεκτο να οδηγείται η συμμαχία από τους εκβιασμούς του κ. Ερντογάν και αντί να κλείνει την πόρτα των εξοπλισμών στην Τουρκία, να την ανοίγει διάπλατα. Κανείς δεν θα παίζει με τα δικαιώματα του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «οι παραινέσεις “βρείτε τα” του κ. Στόλτενμπεργκ αποκαλύπτουν τον πραγματικό του ρόλο, να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τη χώρα μας, που σέβεται το διεθνές δίκαιο, με μια χώρα διεθνή ταραξία που ανάβει συνεχώς φωτιές σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ποια είναι λοιπόν η απάντηση της κυβέρνησης; Δημόσιες σχέσεις σε διεθνές επίπεδο. Για μας παραμένει προτεραιότητα το εμπάργκο όπλων, είναι το μόνο ισχυρό μήνυμα απέναντι σε έναν αναθεωρητή ηγέτη. Και από την άλλη τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Τσίπρα που το 2019 πανηγύριζε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, και σήμερα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζει αχρείαστη την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία εν μέσω ενός καταστροφικού πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, που απειλεί και τις δύο χώρες».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή