Ανδρουλάκης: Εάν εκλεγώ πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ το γραφείο μου θα βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως στόχος του είναι να πάρει το κόμμα διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές

by Times Newsroom 1

«Αυτό που θα πρέπει να συζητήσουμε είναι το πώς θα μεγαλώσει η παράταξη και ποιος από μας έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τη μεγαλώσει» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, επεσήμανε πως «εγώ δεν κοιτάζω ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προς τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος μου είναι να πάρουμε ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία. Το να πάρει σήμερα κανείς αποφάσεις βάση δημοσκοπήσεων, είναι σαν να περιφρονεί τον ελληνικό λαό. Να ψηφίσει ο λαός, να μας δώσει μια ισχυρή λαϊκή εντολή και τότε να δούμε όλα τα σενάρια και πάντα αξιακά και όχι με τη λογική του να μοιράσουμε καρέκλες και με όποιον να είναι, σε καμία των περιπτώσεων».

Ερωτηθείς για την ευρωπαϊκή του παρουσία, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως εάν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, το γραφείο του θα βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων. «Δεν καταλαβαίνω γιατί η δική μου διεθνής παρουσία είναι μειονέκτημα. Υπάρχουν συνυποψήφιοί μου που έχουν μεγαλύτερη διεθνή παρουσία από μένα και ισχυρές θέσεις. Γιατί η δική μου διεθνής και ευρωπαϊκή παρουσία, όταν έχω τη δυνατότητα να επηρεάσω τις εξελίξεις για εθνικά και οικονομικά θέματα προς όφελος της πατρίδας μου, να θεωρείται μειονέκτημα; Δεσμεύομαι ότι όποιος έρθει δε θα είναι μόνο συνιδρυτής αλλά θα είναι και πρωταγωνιστής, αν μου δώσουν τη δυνατότητα να ηγηθώ της παράταξης».

Πρόσθεσε δε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ζητήσει αυτοοργάνωση. «Πρώτα οι οργανώσεις, μετά τα συνέδρια. Η παράταξη θα γίνει από τα κάτω, όχι από τα πάνω. Αυτό που κρίνεται είναι ποιος θα ξαναχτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Ποιον απ’ τους έξι υποψήφιους μπορούν να εμπιστευθούν οι Έλληνες για να κάνει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη ένα κόμμα πρωταγωνιστή. Πυξίδα δεν είναι το συμφέρον του καθενός ξεχωριστά. Δική μου πυξίδα είναι η δικαιοσύνη που χρειάζεται ο τόπος μας. Πάρα πολλοί αδύναμοι άνθρωποι, άνθρωποι της μεσαίας τάξης, νιώθουν ότι δεν υπάρχει καθημερινή κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο μας. Ας τους δώσουμε την πραγματική ελπίδα, βάση σχεδίου, όχι ελπίδα για να υφαρπάξουμε την ψήφο τους όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Απευθύνομαι στο προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, δεν απευθύνομαι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους τους απογοήτευσε. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα ανθεκτικό πρόγραμμα ανταγωνιστικής παραγωγικής βάσης που θα αυξήσει τις εξαγωγές, που θα κάνει πολλές καλές δουλειές, για να δουν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό ότι για όσους έμειναν, αλλάζει η ζωή τους σε μια θετική κατεύθυνση για να για να γυρίσουν κι αυτοί πίσω. Ο κόσμος χρειάζεται ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος για να έχουμε κοινωνική κινητικότητα όπως τη δεκαετία του ’80, το παιδί του φτωχού να σπουδάσει, χωρίς να έχει ο γονιός μεγάλο κόστος. Να έχουμε οικονομική άνοδο και να υπάρχει παραγόμενος πλούτος για όλες τις κοινωνικές τάξεις»

Και κατέληξε: «Ήμουν πάντα παρών, δεν έφυγα ποτέ και έμεινα στο κέντρο της παράταξης, αλλά στο περιθώριο της εξουσίας. Αυτό αφορά τη γενιά μου συνολικά, αυτό που λέω ανανέωση, δεν είναι να’ ρθουν μόνο νέοι, είναι να αλλάξουμε γενιά, να κοιτάξουμε μπροστά. Το κόμμα μας μπορεί αν κάνει μια δυναμική αλλαγή σελίδας να ξαναγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός να το πιστέψει, να του δώσει μια ευκαιρία και να ξαναμεγαλώσει και να έχει μεγάλη πολιτική επιρροή. Είμαι ένας περήφανος σοσιαλδημοκράτης κι αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κεντρώος, σημαίνει ότι είμαι κεντροαριστερός. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά Όταν ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, αγκάλιασε την ιστορία του κεντρώου Βενιζελισμού και την ιστορία της προοδευτικής ΕΑΜικής αριστεράς κι έτσι κάναμε μεγάλη παράταξη το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ιστορία μας κι εγώ δεν την απεμπολώ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή