Ανδρουλάκης: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι το μεγαλύτερο εθνικό θέμα

«Είναι προτεραιότητα του προγράμματος μας και κεντρική αγωνία μας το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Η αντιμετώπιση του είναι το μεγαλύτερο εθνικό θέμα».

by Times Newsroom

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση που είχε με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει εξαγγείλει στοχευμένα μέτρα για την στήριξη των νέων ζευγαριών και των πολυτέκνων, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων:

-Επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται, 200 ευρώ το μήνα ως την ηλικία των 3 ετών, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια.

-Φοροαπαλλαγές και φορολογικά κίνητρα για τις οικογένειες με παιδιά.

-Επαναφορά της έκπτωσης φόρου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας των γονιών τους.

Ακόμα, ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε έμφαση στην τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που προβλέπει επίδομα μητρότητας για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες, το οποίο θα είναι ισότιμο με τον κατώτατο μισθό, ενώ επανέλαβε τη πρόταση του για ένα «πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, όπως στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, με τη δημιουργία μιας δεξαμενής 150.000 κατοικιών, είτε νεόδμητων από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε ανοίγοντας κλειστά σπίτια με φορολογικά κίνητρα και κίνητρα ανακατασκευής, ώστε με κοινωνικά κριτήρια να δοθούν σε νέα ζευγάρια με ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο».

«Η διαφορά του προγράμματος μας από το αντίστοιχο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι αντίθετα από τη ΝΔ που μιλάει για νέα ιδιοκτησία δίνοντας χαμηλότοκα δάνεια εμείς μιλάμε μόνο για ενοίκιο για να συμβάλει στην κοινωνική κινητικότητα και να βοηθήσει να πέσουν συνολικά τα ενοίκια και άρα δεν θα κερδίσουν μόνο αυτές οι 150.000 οικογένειες, αλλά και πολλές άλλες», σημείωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή