«Ανεπιθύμητος» ο Μακρόν στη γενέτειρά του: «Είναι ο πρόεδρος των πλουσίων»

«Δεν έχει αφήσει καλές αναμνήσεις εδώ», είπε ο δήμαρχος του Λονγκό και αριστερός ανεξάρτητος Πασκάλ Ουρντουιγέ, υπενθυμίζοντας την αποτυχημένη προσπάθεια του Μακρόν να κρατήσει ανοιχτό ένα τοπικό εργοστάσιο λευκών ειδών

by Times Newsroom

Στην οικονομικά υποβαθμισμένη περιοχή της βόρειας Γαλλίας, κοντά στο σημείο όπου μεγάλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, δεν υπάρχει μεγάλη αγάπη για το αγόρι της περιοχής που έγινε ένας από τους νεότερους προέδρους της χώρας του. Ο Μακρόν εκεί δεν έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα όσο πίστευε.

Αντίθετα, αρκετοί ντόπιοι τον περιέγραψαν ως έναν πλούσιο άνθρωπο που δεν έχει καμία επαφή με τις καθημερινές ανησυχίες των «μικρών ανθρώπων». Κάποιοι είπαν ότι σχεδίαζαν να ψηφίσουν την αντίπαλό του, την αρχηγό της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

«Δεν μου αρέσει πραγματικά ο Μακρόν. Είναι πρόεδρος των πλουσίων», είπε ο συνταξιούχος λογιστής Ντιντιέ Μπαλέσντενς καθώς βρισκόταν στην ουρά στην αγορά στο Longueau (Λονγκό) στα περίχωρα της βόρειας πόλης της Αμιέν, όπου ο Μακρόν πέρασε τα παιδικά του χρόνια. «Δάνεισε χρήματα σε μεγάλες εταιρείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά δεν θα μπορούσε να έχει πάρει μερικά από τα κέρδη τους για να βοηθήσει τους ανθρώπους;»

Ο Μπαλέσντενς , ο οποίος ψήφισε Μελανσόν στον πρώτο γύρο, δεν αισθάνεται άνετα να ψηφίσει τη Λε Πεν και ανησυχεί για τις εντάσεις που θα δημιουργούσαν οι μεταναστευτικές της πολιτικές εάν γινόταν πρόεδρος. Αλλά το μίσος του για τον Μακρόν και η «αδυναμία του να κατανοήσει τους απλούς ανθρώπους» υπερισχύει αυτών των ανησυχιών και θα μπορούσε να τον οδηγήσει να ψηφίσει υπέρ της Λεπέν στον τελευταίο γύρο.

Τέτοια περιφρόνηση για το σπίτι του υπογραμμίζει ευρύτερες προκλήσεις για τον Μακρόν.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τη Λε Πεν στον πρώτο γύρο των εκλογών την περασμένη Κυριακή, ο Μακρόν πρέπει τώρα να πείσει ένα πολύ ευρύτερο εκλογικό σώμα – δηλαδή τους αριστερούς ψηφοφόρους – να τον υποστηρίξουν στον δεύτερο γύρο.

Έχοντας επίγνωση της πρόκλησης, ο Μακρόν έσπευσε να μαλακώσει την εικόνα του ενόψει του τελευταίου γύρου. Υποχώρησε στην πρότασή του να μειώσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 65 και προσφέρθηκε να προσλάβει εκ νέου μη εμβολιασμένες νοσοκόμες που είχαν τεθεί σε αναστολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Δεν έχει αφήσει καλές αναμνήσεις εδώ», είπε ο δήμαρχος του Λονγκό και αριστερός ανεξάρτητος Πασκάλ Ουρντουιγέ, υπενθυμίζοντας την αποτυχημένη προσπάθεια του Μακρόν να κρατήσει ανοιχτό ένα τοπικό εργοστάσιο λευκών ειδών. Ακόμα κι αν η κυβέρνηση του Μακρόν καυχιέται ότι μείωσε την ανεργία στο χαμηλότερο σημείο της από το 2008, είναι οι τοπικές απώλειες θέσεων εργασίας που έγιναν πρωτοσέλιδα εδώ.

Το κλείσιμο του εργοστασίου λευκών ειδών κατά τη διάρκεια της θητείας του Μακρόν έγινε σύμβολο του αγώνα του να διατηρήσει τις βιομηχανικές θέσεις εργασίας στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2017, τόσο η Λεπέν όσο και ο Μακρόν συναντήθηκαν με τους εργάτες της Whirlpool και υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν να κρατήσουν το εργοστάσιο ανοιχτό εάν εκλεγούν.

«Ήρθε εδώ, έκανε μια παράσταση, έδωσε υποσχέσεις και δεν τις τήρησε», είπε ο Ουρντουιγέ, ο οποίος θυμάται ότι το 2018, το εργοστάσιο έκλεισε παρά τις πολλές προσπάθειες να το σώσει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com