Αντέδρασε η Αθήνα: Εξωφρενικός ο κατήφορος της Άγκυρας – Θα ενημερώσουμε τους συμμάχους

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

by Times Newsroom

Απάντηση στο παραληρηματικό ρεσιτάλ εμπρηστικών δηλώσεων στο οποίο επιδόθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας με τουρκική εισβολή στα ελληνικά του Αιγαίου, έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για εξωφρενικό κατήφορο της Άγκυρας και τονίζοντας ότι θα ενημερωθούν σχετικά οι σύμμαχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.
Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε με τουρκική εισβολή στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και κάνοντας αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 είπε χαρακτηριστικά:

Η Τουρκία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Ξέρετε, λένε για μας οι “τρελοί Τούρκοι”… Οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν το δρόμο τους αναπτυσσόμενοι. Ω Έλληνες! Κοιτάξτε την Ιστορία. Αν θα προχωρήσετε άλλο το τίμημα θα είναι βαρύ. Μία μόνο κουβέντα έχουμε για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. Δεν δεσμευόμαστε από την κατοχή που κάνατε στα νησιά. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Όπως λέμε, μία νύχτα μπορεί ξαφνικά να έρθουμε

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή