Άνθρωποι «ζόμπι» σε κελί με αίματα και ακαθαρσίες – Αμερικανός πεζοναύτης περιγράφει τη φυλάκιση σε ρωσικό ψυχιατρείο

Ανταλλάχθηκε με κρατούμενους της Μόσχας

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός πεζοναύτης Τρέβορ Ριντ μίλησε στο CNN και περιέγραψε τις συνθήκες κράτησης σε ψυχιατρείο της Ρωσίας, στο οποίο βρίσκονταν από το 2019, καθώς είχε συλληφθεί από τις ρωσικές αρχές.

Ο στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος στις 28 Απριλίου σε μια ανταλλαγή κρατουμένων και δήλωσε ότι κρατούνταν μαζί με άλλους επτά κρατούμενους σε ένα κελί σε μια ψυχιατρική μονάδα. Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους κρατούμενους ήταν φυλακισμένοι για βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων ανθρωποκτονιών και ήταν «απλά άνθρωποι με διαταραγμένη προσωπικότητα», είπε, αναγνωρίζοντας ότι φοβόταν για τη ζωή του.

Οι γονείς του Τρέβορ Ριντ κρατούν ένα πορτραίτο του γιου τους

«Μέσα σε εκείνο το κελί, ξέρετε, δεν ήταν ένα ωραίο μέρος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «υπήρχε αίμα σε όλους τους τοίχους εκεί – όπου οι κρατούμενοι είχαν αυτοκτονήσει, ή είχαν σκοτώσει άλλους κρατούμενους ή προσπάθησαν να το κάνουν». «Οι τουαλέτες είναι μια τρύπα στο πάτωμα. Και, ξέρετε, υπήρχαν ακαθαρσίες παντού, σε όλο το πάτωμα, στους τοίχους. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα που περπατούν και μοιάζουν με ζόμπι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, είπε πως πίστευε ότι τον έβαλαν στην ψυχιατρική μονάδα λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών του να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τρέβορ Ριντ, είναι 30χρονος πεζοναύτης από το Τέξας, που καταδικάστηκε το 2019, με την κατηγορία ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή δύο αστυνομικών ενώ ήταν μεθυσμένος σε μια επίσκεψη του στη Μόσχα, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χαρακτηρίζει τις κατηγορίες πολιτικό θέατρο

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com