Αντιδρά ο δήμος Ελευσίνας στη μετατροπή του «Θριασίου» σε only covid

by Times Newsroom 1

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, μετά τη χθεσινή (Τετάρτη) απόφαση του υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με Covid.

Στο κείμενο του ψηφίσματος, μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν θα έπρεπε να υπάρξει αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

Ειδικότερα, στο ψήφισμα αναφέρεται πως το Θριάσιο Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους με τον κίνδυνο των εργατικών ατυχημάτων να υφίσταται διαρκώς.

Στην κατεύθυνση αυτή, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν:

 Την επίταξη ιδιωτικής κλινικής, που θα αντιμετωπίζει τα περιστατικά Covid.

 Tην ενίσχυση του Θριασίου Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με παιδίατρο και ακτινολόγο, αλλά και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων.

 Την ικανοποίηση αιτημάτων των ιατρών και νοσηλευτών, του Θριασίου Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου:

«Μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια, ότι το Θριάσιο μετατρέπεται σε covid νοσοκομείο, συγκάλεσα για την Πέμπτη το μεσημέρι, έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, τους αντιδημάρχους, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η εξέλιξη μας απασχολεί έντονα, πρώτα και κύρια γιατί δείχνει την κρισιμότητα της περιόδου.

Ο δήμος μας, θα πράξει αυτό που του αναλογεί για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας των δημοτών του. Αυτό περιμένουμε και από την πολιτεία συνολικά.

Ελπίζω, όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να συναισθάνονται την αγωνία και τον προβληματισμό των συμπολιτών μου για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη».

Μέγαρα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Απριλίου

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συγκάλεσε εκτάκτως Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης για την Παρασκευή 2 Απριλίου, αναφορικά με το θέμα λειτουργίας του νοσοκομείου “Θριάσιο” και προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση σχετικά με τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, γιατί άπτεται της προστασίας της δημόσιας υγείας και ευρύτερα την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Δυτικής Αττικής, προφανώς και της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων.

Πηγή: attica24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή