Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την τροπολογία Χατζηδάκη για σύμπραξη ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές

by Times Newsroom 1

Η τροπολογία για τη σύμπραξη του ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, δεν θα αποδειχθεί προς το συμφέρον των συνταξιούχων, ανέφεραν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προέβλεψαν ότι το πρόβλημα θα παραμείνει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε για καταφανώς αντισυνταγματικό μέτρο που δεν συμβαδίζει ούτε με την χρηστή διοίκηση ούτε με το συμφέρον των ίδιων των συνταξιούχων. Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση ρίχνει τον σπόρο για μίζα και φακελάκι.

«Ό,τι έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για τις συντάξεις τους τελευταίους 21 μήνες απέτυχε παταγωδώς», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης. “Υπονομεύσατε κάθε προοπτική για την ψηφιακή απόδοση των συντάξεων, πέσατε εντελώς εκτός των χρονοδιαγραμμάτων που είχατε θέσει», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγει την κερκόπορτα ώστε όσοι ασφαλισμένοι έχουν χρήματα να μπορούν να βγάζουν γρηγορότερα τις συντάξεις και οι άλλοι που δεν έχουν να καταδικάζονται σε χρόνια αναμονή.

«Όταν μας λέγατε ότι θα βγάζετε συντάξεις μέσα σε τρεις μήνες, δεν ξέρατε τί γίνεται. Και τώρα μας λέτε ότι τρέχετε να πάρετε κομπιούτερ για τον ΕΦΚΑ», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που κατηγόρησε τον Κωστή Χατζηδάκη ότι ενώ ιδιωτικοποιεί την απόδοση των συντάξεων, κουνάει το δάχτυλο και εκφράζεται κατά το «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αφού όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταλήστευσαν την εργατική τάξη για να ευνοήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Με την τροπολογία που κατάθεσε στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης, παραδέχεται ότι το σύστημα ΑΤΛΑΣ απέτυχε. Σήμερα φέρνει τον Τάλω (σ.σ. μυθικός χάλκινος γίγαντας που προστάτευε τη μινωϊκή Κρήτη). Όμως και ο Τάλως θα καταρρεύσει, δεν θα περπατήσει το σύστημα γιατί δεν έχει τα εχέγγυα», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή