Αντιπαράθεση Τσίπρα – Γεραπετρίτη στη Βουλή

Γιατί αποχώρησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Ο επίμαχος διάλογος

by Times Newsroom 1

Επεισοδιακά ξεκίνησε η ομιλία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, καθώς μόλις ανέβηκε στο βήμα είπε: «Ώρα να πηγαίνετε κε Πρόεδρε..», μια φράση που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της Βουλής να δίνει το λόγο στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε έντονο ύφος είπε:

«Έχετε αναλάβει να είστε αντ’ αυτού. Δεν είστε αρχηγός κόμματος για να έχω υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ, όταν πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού να έχετε το θάρρος να απαντάτε. Δεν είμαι υποχρεωμένος ούτε να ακούσω, ούτε να σας απαντήσω».

Στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια είθισται ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουν δύο υπουργοί.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνέχεια τόνισε: «Είναι προσβλητικό για το κοινοβούλιο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό, η κοινοβουλευτική τάξη αυτό επιβάλλει. Τη δε μομφή ότι δεν έχω εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού του την επιστρέφω. Ας κοιτάξει στο κόμμα του.

Ακόμη, είναι βαρύ θεσμικά να ζητάτε: 1) να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, χωρίς να ζητηθούν εκλογές, να θυμίσω ότι ακόμα και εάν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, ο ίδιος θα λάβει διερευνητική εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση, συνεπώς θα αναδειχθεί ο ίδιος συσχετισμός δυνάμεων 2) ο κος Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν ως συνταγματικό τους καθήκον, δηλαδή συντάχθηκε με τον πιο ακραίο αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό λόγο, με τους θεματοφύλακες και τους αρνητές του Συντάγματος».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή