Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ με τρολ για την Πεντέλη

Αμηχανία και fake αναρτήσεις μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη

by Times Newsroom

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίζεται για άλλη μία φορά η αξιωματική αντιπολίτευση, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε «λάθος γήπεδο» και συνεχίζοντας τα ψέματα και τα αυτογκόλ.

Αυτό που προκάλεσε χθες τις αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα καμένα της Πεντέλης, λίγες ώρες μετά το σβήσιμο της μεγάλης πυρκαγιάς. Η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού αιφνιδίασε τον κ. Τσίπρα και έκανε την Κουμουνδούρου να χάσει τον έλεγχο.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τα ΜΜΕ που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση και τα επώνυμα και ανώνυμα τρολ του Διαδικτύου. Το site της «Αυγής» έφτασε στο σημείο να γράψει ότι ο πρωθυπουργός συνοδεύτηκε από «τεθωρακισμένα» για να πάει στην Πεντέλη, ενώ γνωστοί και μη εξαιρετέοι υποστηρικτές του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψαν» αυτοκινητοπομπή δέκα αυτοκινήτων της… ασφάλειας που συνόδευαν τον κ. Μητσοτάκη, ανεβάζοντας και φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνονταν μικρά αυτοκίνητα δεκαπενταετίας και εικοσαετίας, ένα αγροτικό αυτοκίνητο, ένα μηχανάκι κ.λπ.

Αυτογελοιοποίηση

Οταν η προσπάθεια αυτή όχι μόνο δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στο Διαδίκτυο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πεντέλη αλλά προκάλεσε σχόλια περί… αυτογελοιοποίησης όσων ανέβαζαν ψέματα σαν τα παραπάνω, επιστρατεύθηκαν οι αναφορές στις βρισιές του πατέρα της ολυμπιονίκου Κατερίνας Στεφανίδη, για το σπίτι του που κάηκε, ενώ δεν κάηκε, και για τη δήθεν ολιγωρία των πυροσβεστικών δυνάμεων, όταν η σύζυγός του -και πρώην συνεργάτιδα της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής- είχε πει στις κάμερες ότι το σπίτι της δεν κάηκε και σώθηκε από τους πυροσβέστες, τους οποίους και δημοσίως ευχαρίστησε.

Διαστρέβλωση

Ολη αυτή η λούμπεν εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, θύμισε σε κάποιους την επίσκεψη που είχε κάνει 6 το πρωί, για να μην τον αντιληφθούν οι κάτοικοι, πολλές ημέρες και όχι την επομένη της νύχτας της τραγωδίας ο κ. Τσίπρας στο Μάτι, «ντύνοντας» στα μαύρα συνεργάτιδά του που μετά την έχρισε και υφυπουργό. Κάποιοι θυμήθηκαν, επειδή στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε για έλλειψη ενσυναίσθησης τον κ. Μητσοτάκη, τη φωτογραφία του στο κότερο γνωστού εφοπλιστή, λίγες ημέρες μετά τη νύχτα στο Μάτι.

Και τελικά, είναι πολλοί αυτοί που έγραψαν στα social media, επωνύμως και ανωνύμως, ότι με την τακτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου δικαιώνει όσους την κατηγορούν ότι από πέρυσι και τη μεγάλη φωτιά στην Αττική αλλά και φέτος, πολιτεύεται σαν να αναζητεί ένα «νέο Μάτι» που θα «έσβηνε» από τη μνήμη της κοινής γνώμης τη μεγάλη τραγωδία του 2018.  Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπενθυμίζουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, κατηγορήθηκαν από την κοινή γνώμη για το Μάτι, λόγω της απαράδεκτης, υποκριτικής και προσβλητικής επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας και όχι για τα λάθη που έγιναν στο επιχειρησιακό πεδίο.

Κατηγορίες

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανεπάρκεια και έλλειμμα ενσυναίσθησης, ανεβάζοντας στο λογαριασμό του στα social media. «Τόσα χαμόγελα και τόση ευτυχία, τόσες ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί. Ενα τους θέμα σοβαρό είναι η ανεπάρκεια. Ενα άλλο όμως, ακόμη θλιβερότερο, το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης». Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «κρεσέντο αλαζονείας και αυτοθαυμασμού για τα 20.000 στρέμματα στάχτης και τα δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια» και ειρωνείες περί «υποκριτικής ευγνωμοσύνης» του πρωθυπουργού στους πυροσβέστες. Στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν μέχρι στο σημείο να ειρωνευτούν τον κ. Μητσοτάκη επειδή ευχαρίστησε τους πολίτες που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς…

«Οταν η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις να δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις “καμένα” και “ενσυναίσθηση”, ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής. Ολοι θυμούνται. Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν», περιορίστηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

 EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com