Αντιπροεδρος ΠΙΣ: Βροχή οι πιέσεις σε γιατρούς για ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Αντιεμβολιαστές υγειονομικοί έχουν μάλλον παρεισφρήσει στην εμβολιαστική διαδικασία» σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου σχετικά με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμών.

by Times Newsroom 1

Όπως υποστηρίζει: «Το πρόβλημα έχει δύο πλευρές: Aντιεμβολιαστές υγειονομικοί επιχειρούν να προσληφθούν στις εμβολιαστικές γραμμές, είτε για να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη, είτε για λόγους “ιδεολογικούς” ώστε να “βοηθήσουν” άλλους αντιεμβολιαστές να ξεφύγουν από την υποχρέωση των rapid test.

Η κα Μαστοράκου προσθέτει ότι πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για να αποκαλυφθούν αυτοί οι υγειονομικοί και όπως υποστηρίζει, δεν πρέπει κανένας γιατρός να βρίσκεται μόνος του στην εμβολιαστική γραμμή, αλλά να υπάρχει πάντα και ένα δεύτερο άτομο προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

“Υγειονομικοί μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα με αντιεμβολιαστικές αντιλήψεις δεν νοείται. Άνθρωποι με αντιεμβολιαστική συμπεριφορά δεν μπορεί να έχουν πόστο -είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα- σε εμβολιαστικά κέντρα. Θα πρέπει να ελέγχονται πριν μπουν. Νομίζω ότι το όργανο που πρέπει να ασχοληθεί με τον έλεγχο αυτών των ανθρώπων είναι οι ΥΠΕ. Θα πρέπει να υπάρξει επιτήρηση στα πρόσωπα που εισέρχονται. Νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να εστιάσει κανείς”, καταλήγει η ίδια.

Επίσης όπως αναφέρει οι πιέσεις που δέχονται οι γιατροί από πολίτες που προσπαθούν να αποφύγουν τα εμβόλια, είναι πολύ μεγάλες:

“Οι προτάσεις στους γιατρούς, από τους ενδιαφερόμενους αντιεμβολιαστές “πέφτουν βροχή”. Κάποιος από αυτούς όλους θα λυγίσει. Κάποιος θα το κάνει και σκόπιμα να πάει σ’ αυτή τη θέση για να το εμπορευθεί. Όπως αντίστοιχα και στο δημόσιο σύστημα υγείας υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στις εμβολιαστικές γραμμές -δεν είναι πολλοί βέβαια- με αυτόν τον σκοπό: να δώσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή