Αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια της νεότερης πρωτεύουσας όλου του πλανήτη

Η κατασκευή της υπερσύγχρονης πόλης ξεκίνησε το 2015 και πρόκειται να φιλοξενήσει 6,5 εκατ. ανθρώπους

by Times Newsroom 1

Πριν από το τέλος του 2021 και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Δεκέμβριο, θα ξεκινήσει σε πειραματική φάση διάρκειας έξι μηνών, η μεταφορά της πρωτεύουσας του Καΐρου στη νέα Διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου που θα αποτελέσει τη νεότερη πρωτεύουσα σε όλον τον κόσμο.

Το όνομα της νέας πρωτεύουσας δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο να ξεκινήσει τη μετεγκατάσταση δημοσίων υπαλλήλων στη νέα αυτή πόλη από τον Δεκέμβριο.

Η νέα αιγυπτιακή πρωτεύουσα, που εκτείνεται σε έκταση 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων, βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το Κάιρο στην περιοχή μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων που οδηγούν από το Κάιρο στο Σουέζ και από το Κάιρο στην Αΐν Σόχνα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατασκευή της υπερσύγχρονης πόλης ξεκίνησε το 2015 και πρόκειται να φιλοξενήσει 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους, όταν θα έχει ολοκληρωθεί.

Η πόλη διαθέτει μία ολόκληρη περιοχή όπου θα φιλοξενήσει 10 μεγάλα συγκροτήματα που θα στεγάσουν 34 υπουργεία, καθώς επίσης το πρωθυπουργικό μέγαρο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στην πόλη θα ανεγερθεί και ελληνική εκκλησία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε χώρο που δώρισε ο Αλ Σίσι στο Παλαίφατο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο.

Μάλιστα, επρόκειτο να μετεγκατασταθούν στη νέα πρωτεύουσα 52.300 δημόσιοι υπάλληλοι ήδη μέχρι τα μέσα του 2020, αλλά η πανδημία του κορονοϊού καθυστέρησε τα σχέδια της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή