Αντώνης Συκάρης: Το συγκινητικό αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη με στίχους του Παλαμά

«Θρηνούμε σήμερα την απώλεια του πιο σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη»

by Times Newsroom

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook και στίχους του Κωστή Παλαμά αποχαιρετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αντώνη Συκάρη που άφησε την τελευταία του πνοή κατεβαίνοντας το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

Ο πρωθυπουργός έγραψε: «Θρηνούμε σήμερα την απώλεια του πιο σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη, του Αντώνη Συκάρη. Ο Αντώνης είχε βάλει ως στόχο ζωής να κατακτήσει και τις 14 κορυφές άνω των 8,000 μέτρων και να υψώσει σε όλες την Ελληνική σημαία. Σήμερα το πρωί και αφού είχε πατήσει την κορυφή του Dhaulagiri δεν τα κατάφερε να γυρίσει.

Γνώριζα τον Αντώνη προσωπικά. Είχαμε συζητήσει τι είναι αυτή η ακαταμάχητη έλξη που ωθεί τον άνθρωπο να ξεπερνά τις δυνατότητές του για να βρεθεί σε υψόμετρα στα οποία το σώμα φτάνει στα όριά του. Ίσως την καλύτερη απάντηση την δίνει ο Κωστής Παλαμάς με τους στίχους του οποίου τον αποχαιρετώ με συγκίνηση.

«Όσα βουνά κι αν ανεβείτε,

απ’ τις κορφές τους θα αγναντεύετε άλλες κορφές ψηλότερες,

μιαν άλλη πλάση ξελογιάστρα.

Και στην κορυφή να φτάσετε την κατάψηλη,

πάλι θα καταλάβετε πως

βρίσκεστε σαν πρώτα κάτω απ’ όλα τ’ άστρα».

Αντώνης Συκάρης: Η συγκινητική αφιέρωση λίγες ώρες πριν τον θάνατό του στα Ιμαλάια

Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης βρήκε τραγικό θάνατο στα Ιμαλάια. Λίγες ώρες πριν ο ίδιος είχε κάνει μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα».

«Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:

Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.

Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.

Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.

Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!

Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!

Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!

Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!

Σας αγαπώ όλους!!!», έγραφε ακόμη ο Αντώνης Συκάρης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή