Άντυ Παπαδηµητρίου: “Η Διατριβή” | Εκδόσεις Λιβάνη

Ένα κοινωνικό θρίλερ µυστηρίου, ένα επικίνδυνο ταξίδι από την Αθήνα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, γεµάτο συναίσθηµα, αγωνία, συνωµοσίες, µε µια απρόβλεπτη διαδροµή.

by Times Newsroom 1

∆έκα χρόνια µετά το ξέσπασµα του κορονοϊού, η Νίκη, µια σαραντάχρονη, δυναµική και υπερευφυής Ελληνίδα επιστήµονας, προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διατριβή της που αφορά ένα πρόγραµµα προβλέψεων καταστροφών, έναν σύνθετο αλγόριθµο που µπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από την καταστροφή της. Παράλληλα εργάζεται για το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε µια περίοδο ενός νέου ψυχροπολεµικού κλίµατος στην Ευρώπη, και ως µόνη µητέρα προσπαθεί να ισορροπήσει τη σχέση µε τον γιο της. Η απρόσµενη δολοφονία του Σουηδού συνεργάτη της την κάνει να αντιληφθεί ότι το πρόγραµµα που δηµιουργεί είναι περιζήτητο και αναγκάζεται να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι στα φιόρδ, τα κανάλια, τα όµορφα τοπία και τους πολυσύχναστους δρόµους των ευρωπαϊκών πόλεων για να βρει τα κατάλληλα άτοµα που θα τη βοηθήσουν να το ολοκληρώσει. Όµως οι απειλές και οι µυστηριώδεις άνθρωποι θα την κυνηγήσουν µέχρι τέλους…

Η Νίκη είχε καταφέρει να φτιάξει ένα ψηφιακό DNA, έναν σκεπτόµενο αλγόριθµο για να προχωρήσει µε το πρόγραµµα πρόβλεψης µελλοντικών καταστροφών και στην ουσία να ολοκληρώσει τη διατριβή της.

Όµως, τα είχε παρατήσει, αφού τα εµπόδια ήταν τεράστια για να τα ξεπεράσει.
Ξαφνικά, ένα µεγάλο ηλεκτρικό φορτίο διαπέρασε τους νευρώνες του εγκεφάλου της. Μόλις γεννήθηκε µια ιδέα. Ο νεκρός και παρατηµένος εδώ και καιρό αλγόριθµός της µπορούσε να αναστηθεί. Είχε ενδιαφέρον η νέα της σκέψη. Είδε τις συνδέσεις στο βιβλίο του Ορφέα. Συνδέσεις. Το έβλεπε καθαρά τώρα. Όλα συνδέονταν.

Ο Άντυ Παπαδηµητρίου δηµιουργεί ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984, µεγάλωσε στο Μεσολόγγι και «ενηλικιώθηκε» στην Αθήνα. Αν και αρχικά πήρε τίτλους πτυχίου και µεταπτυχιακού (Bsc & MBA) στη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Wales του Ηνωµένου Βασιλείου, τον κέρδισαν οι τέχνες και σπούδασε σκηνοθεσία στην ιστορική σχολή «Λυκούργος Σταυράκος».
Έχει πει ιστορίες στον κινηµατογράφο και το θέατρο και Η ∆ιατριβή είναι το πρώτο του λογοτεχνικό εγχείρηµα.

  • Άντυ Παπαδηµητρίου
  • Η ∆ιατριβή
  • Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία
  • Εκδόσεις Λιβάνη
  • Αθήνα 2021
  • Σελίδες: 704
  • Τιμή: € 18,40 (με ΦΠΑ)
  • ISBN 978-960-14-3689-0

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις 7 Δεκεμβρίου στα βιβλιοπωλεία

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή