Aντζελο Μπαλανταμέντι: Πέθανε ο γνωστός από τα soundtrack των Blue Velvet, Twin Peaks, συνθέτης

Η πιο χαρακτηριστική δουλειά του είναι η μουσική σύνθεση για τη σειρά Twin Peaks (Ο Ύποπτος Κόσμος του Τουίν Πικς),

by Times Newsroom

Ο Άντζελο Μπανταλαμέντι πέθανε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο ανηψιός του μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα συγκινητικά λόγια της οικογένειας

«Ο μεγάλος μου θείος πέρασε πλέον σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης. Ανάμεσα στη δουλειά του στα Blue Velvet, Twin Peaks, Cabin Fever, Nightmare On Elm Street 3 και μια πληθώρα άλλων, καθώς και τις σχέσεις και τις συνεργασίες του με τους David Bowie, Michael Jackson, Paul McCartney, Nina Simone, Julee Cruise, Isabella Rosselini, Dolores Riordan, Anthrax, Dokken, Eli Roth και ειδικά με τον David Lynch, ήταν πάντα ο πιο ενδιαφέρον άνθρωπος στον κόσμο για μένα. Ένας αληθινός μουσικός και μια καλλιτεχνική έμπνευση για μένα και αμέτρητους άλλους. Έμεινε πιστός στις ρίζες και την οικογένειά του, χωρίς να φύγει ποτέ από το Λος Άντζελες. Για να μην αναφέρουμε τις περιστασιακές αλλά συναρπαστικές αληθινές ιστορίες από τη ζωή του που δεν ξεχαστούν ποτέ. Πραγματικά θα λείψει σε πολλούς», έγραψε ο ίδιος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στο Instagram.

Το καλλιτεχνικό έργο του

Η πιο χαρακτηριστική δουλειά του είναι για τη σειρά Twin Peaks (Ο Ύποπτος Κόσμος του Τουίν Πικς), την prequel ταινία «Fire Walk with Me» και την 3η σεζόν με τίτλο «Twin Peaks: The Return», όπου επέστρεψε με νέες και παλιές συνθέσεις για το soundtrack της. Για τη μουσική της σειράς του 1990, τιμήθηκε με βραβείο Grammy.

Τη μουσική του καριέρα ξεκίνησε γράφοντας τα soundtracks ταινιών όπως «Gordon’s War» (1973) και «Law and Disorder» (1974), αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν προσλήφθηκε ως εκπαιδευτής της Ιζαμπέλα Ροσελίνι για την ταινία «Μπλε Βελούδο» (1986). Τελικά έγραψε το τραγούδι «Mysteries of Love» σε στίχους του ίδιου του Λιντς και σε ερμηνεία της Τζουλ Κρουζε. Εν τέλει έγραψε όλο το soundtrack της ταινίας και μάλιστα συμμετέχει με cameo στο ρόλο του πιανίστα του κλαμπ όπου εμφανίζεται η Ροσελίνι. Αυτή η ταινία υπήρξε η πρώτη μιας συνεργασίας που θα διαρκούσε σε όλη τη σταδιοδρομία του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com