Απάντηση Κομισιόν σε Δ. Παπαδημούλη: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της ελευθερίας των ΜΜΕ

«Η Επιτροπή θεωρεί ότι τα ελεύθερα και πολυφωνικά μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία μιας υγιούς δημοκρατίας»

by Times Newsroom

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση της ελευθερίας και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης σε όλα τα κράτη- μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», αναφέρει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η κ. Γιούροβα, αρμόδια Επίτροπος για θέματα αξιών και διαφάνειας, παραπέμπει στην ετήσια έκθεση για το κράτος δικαίου, «η δημοσίευση της οποίας έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2022».

Δεν παραλείπει ακόμη, να υπογραμμίσει ότι «η Επιτροπή θεωρεί ότι τα ελεύθερα και πολυφωνικά μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία μιας υγιούς δημοκρατίας».

«Ως εκ τούτου, η διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους είναι υψίστης σημασίας» τονίζει.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για «προσπάθεια ελέγχου του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»  με αιχμή «την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αυξήσει τα μέλη του ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ από 7 σε 9». Ως αποτέλεσμα, «τα διοριζόμενα από την κυβέρνηση μέλη, αποκτούν έτσι, για πρώτη φορά, απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ» σημείωνε ο κ. Παπαδημούλης και ρωτούσε την Επιτροπή πώς αξιολογεί αυτό το εγχείρημα και «αν θεωρεί ότι αντιστρατεύεται τις αρχές της ελευθερίας και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης, που κατοχυρώνονται στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή