Απάντηση στην επίθεση Τσίπρα: «Ψέματα ή αξιοπιστία το δίλημμα»

Σταθερότητα ή ακυβερνησία, ψέματα ή αξιοπιστία είναι τα διλήμματα που δημιουργούνται, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη νέα επίθεση λάσπης που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά προς τον πρωθυπουργό.

by Times Newsroom

Οπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασκήσει εποικοδομητική κριτική με επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις, εξακολουθεί να επιλέγει την οδό του μίσους και της πόλωσης.

Ενδεικτικό παράδειγμα, τονίζουν, είναι η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «Documento», όπου διατύπωσε απίθανες ανακρίβειες πριν αναχωρήσει για ταξίδι αναψυχής στη Λισαβόνα. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ διχασμού ακόμη και στα κρίσιμα εθνικά θέματα.

«Το γεγονός ότι ακόμη και από τις διακοπές του στην Πορτογαλία επιδίδεται σε άλλη μία ποταπή επίθεση λάσπης προς τον πρωθυπουργό αναδεικνύει την απύθμενη εμμονή του κ. Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Και συνέχισε: «Μάλλον, το σαράκι που τον τρώει είναι ότι θα ήθελε, όσο κυβέρνησε, να είχε καταφέρει να κάνει έστω και ένα ψήγμα των όσων πετύχαμε σε τρία χρόνια, προκειμένου η κοινωνία να παραμείνει όρθια, παρά τις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις. Τελικά, το μίσος είναι ο θυμός των αδύναμων και οι εμμονές, που εκφράζονται με ψέματα και απίθανες ανακρίβειες, το τελευταίο καταφύγιο όσων δεν μπορούν να σκεφτούν δημιουργικά και να παραγάγουν έργο για την πατρίδα και τους πολίτες».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει χάος ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο πώς ο πρωθυπουργός την καταλαβαίνει», προσθέτοντας πως «η χώρα και η ελληνική κοινωνία βιώνουν μια δυστοπία. Σπάμε το ένα μετά το άλλο όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Στην πανδημία με πάνω από 30.000 νεκρούς, είμαστε στην πρώτη θέση στην Ευρώπη. Η τιμή του ρεύματος είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη. Οι τιμές της βενζίνης και των ειδών πρώτης ανάγκης επίσης μας χαρίζουν το ευρωπαϊκό μετάλλιο ακρίβειας. Τόσο για τη κυβέρνηση, όμως, όσο και την “ενημέρωση 108” είναι σαν να ζούμε σε άλλη χώρα, που βρίσκεται στον αστερισμό πολλαπλών success stories».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο κύριος Μητσοτάκης λειτουργεί τελικά σαν το μακρύ χέρι της αισχροκέρδειας στην κοινωνία. Αρνείται πεισματικά το πλαφόν στις τιμές, όταν στη Γαλλία έχει κρατικοποιηθεί η γαλλική ΔΕΗ. Αρνείται με διάφορα προσχήματα να φορολογήσει στοιχειωδώς τα υπερκέρδη, αν και υποχρεώθηκε στη Βουλή, κάτω από τη δική μας πίεση, να το υποσχεθεί. Κι έτσι βλέπουμε την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στις τιμές του ρεύματος και της βενζίνης, την ίδια στιγμή που είναι στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στις αμοιβές. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πληρώνουν με δυο λόγια την εμμονή του κυρίου Μητσοτάκη στην εξυπηρέτηση των καρτέλ εις βάρος της κοινωνίας».

Επίσης, έκανε λόγο για «έκπτωση της ενημέρωσης, της ψυχής της δημοκρατίας, σε προπαγάνδα κομματική, αλλά και προσωπική». «Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία του ΕΣΡ για την προβολή των κομμάτων από τα εθνικής εμβέλειας κανάλια, που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα».

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε απόκρυψη γεγονότων που δεν υπηρετούν το κυβερνητικό αφήγημα, αλλά και διαστρέβλωση θέσεων της αντιπολίτευσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως, απέναντι στη στείρα αντιπολίτευση, τους χαρακτηρισμούς και στις ύβρεις, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο τη σταθερότητα της χώρας, τη διαφύλαξη της ενότητας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Σημειώνουν πως οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα σταματήσουν προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η γέφυρα επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες, ενώ οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών ανά την Ελλάδα θα συνεχιστούν σε κάθε γειτονιά της χώρας.

Στην πρώτη γραμμή της ατζέντας παραμένουν τα εθνικά θέματα με αιχμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή κρίση. Οι επαφές του κ. Μητσοτάκη συνεχίζονται, ενώ το μήνυμα που έστειλε προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Αύγουστο είναι «ολιγοήμερες» διακοπές, χτυπώντας με σαφήνεια το «καμπανάκι» να αποφύγουν προκλητικές συμπεριφορές και «αναρτήσεις» στα social media που δεν συνάδουν με το προφίλ χαμηλών τόνων που οφείλουν να ακολουθούν και να υπηρετούν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή