Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Ζαχάροβα: Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της

«Έχουμε καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς»

by Times Newsroom

Μετά την «επίθεση» του ρωσικού ΥΠΕΞ, μέσω της Μαρίας Ζαχάροβα, προς την Ελλάδα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως στη χώρα μας υπάρχει «αντιρωσική προπαγάνδα», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε την απάντησή του.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στο Mega πως: «Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η ΕΕ. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της».

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Είναι μία εισβολή η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς.

Η Ρωσία πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες, ενώ πίστευαν ότι οι Ουκρανοί θα έχουν άλλη στάση»

Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε και την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, όπου καλούσε τους πολίτες να παρακολουθούν το OPEN, λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να παρακολουθούν προγράμματα από όποιο σταθμό θέλουν».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com