Αποδοκιμάζει την προσωρινή κυβέρνηση των Ταλιμπάν η ΕΕ

«Δεν είναι ούτε «χωρίς αποκλεισμούς» ούτε «αντιπροσωπευτική» της εθνοτικής και θρησκευτικής ποικιλομορφίας της χώρας»

by Times Newsroom 1

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε σήμερα την προσωρινή κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, λέγοντας ότι δεν είναι ούτε «χωρίς αποκλεισμούς» ούτε «αντιπροσωπευτική» της εθνοτικής και θρησκευτικής ποικιλομορφίας της χώρας.

«Ύστερα από μια πρώτη ανάλυση των ονομάτων που ανακοινώθηκαν, αυτό δεν μοιάζει ένα σχήμα χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτικό της πλούσιας εθνοτικής και θρησκευτικής ποικιλομορφίας του Αφγανιστάν που ευελπιστούσαμε να δούμε και που υπόσχονταν οι Ταλιμπάν τις τελευταίες εβδομάδες», ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΕ σε ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι 27 επέμειναν στην ανάγκη να υπάρξει στην Καμπούλ μια μεταβατική κυβέρνηση που να είναι «χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτική».

Ήταν «μία από τις πέντε προϋποθέσεις που τέθηκαν» για να μπορέσουν να υπάρξουν σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή