«Απόλυτο χάος» στους δρόμους της Καμπούλ

by Times Newsroom 1

Στους δρόμους της Καμπούλ επικρατεί «απόλυτο χάος καθώς οι Ταλιμπάν περιμένουν μια «ειρηνική μετάβαση της εξουσίας».

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν είναι μπλοκαρισμένοι και οι άνθρωποι οδηγούν στη λάθος πλευρά του δρόμου καθώς αναφέρονται πυροβολισμοί έξω από μια τράπεζα.

Πολλά σημεία ελέγχου εγκαταλείφθηκαν καθώς οι πανικόβλητοι κάτοικοι φράξανε τους δρόμους.

Η ανταποκρίτρια του CNN, Κλασίσα Γουόρντ , λέει ότι οι άνθρωποι «προσπαθούν απεγνωσμένα» να προετοιμαστούν για την εισβολή, η οποία όπως λέει «δεν φαίνεται επικείμενη».

Στο κέντρο της Καμπούλ ακούστηκαν μερικοί πυροβολισμοί αργά το πρωί και η κυβέρνηση του Γκάνι έστειλε όλους τους υπαλλήλους στο σπίτι τους.

Μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τράπεζες και σε λίγα εν λειτουργία ΑΤΜ στην Καμπούλ καθώς οι κάτοικοι, φοβούμενοι ότι η πόλη θα πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν μέσα σε λίγες ώρες, έσπευσαν να αποσύρουν τα μετρητά τους.

«Όλοι είναι σε πανικό», ανέφερε στη Wall Street Journal ένας ανταλλάκτης χρημάτων. «Εάν η κυβέρνηση φοβάται, φυσικά οι άνθρωποι φοβούνται ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή