Αποθέωση Ζελένσκι στη βρετανική Βουλή: «Θα πολεμήσουμε όπως εσείς τους Ναζί» – Τα κοινά σημεία με την ομιλία Τσώρτσιλ

Ο Ουκρανός πρόεδρος αντέγραψε εμφανώς τον Βρετανό πρωθυπουργό

by Times Newsroom

«Σας παρακαλώ, αυξήστε τις πιέσεις στη Ρωσία, αυξήστε τις κυρώσεις, διασφαλίστε τους ουρανούς της Ουκρανίας» σημείωσε, αναφερόμενος ξανά στο αίτημά του για αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα του από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνθηκε μέσω βιντεοκλήσης στο βρετανικό κοινοβούλιο. Οι βρετανοί βουλευτές τον υποδέχθηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, είπε ότι «οι Ουκρανοί δεν θέλουν να χάσουν τη χώρα τους».

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία τις τελευταίες 13 ημέρες, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και μετά.

Παρουσιάζοντας συνοπτικά τα γεγονότα ανά ημέρα, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του αντιδρά και τόνισε πως η Ρωσία διαπράττει βαρβαρότητες.

«Δεν θέλουμε να χάσουμε τη χώρα μας», υπογράμμισε ο ουκρανός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα το βρετανικό κοινοβούλιο ότι «δεν έχουμε βασανίσει τους αιχμαλώτους πολέμους».

«Για μας, το ερώτημα είναι να υπάρχουμε ή να μην υπάρχουμε», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας: «Τώρα μπορώ να σας δώσω μία βέβαιη απάντηση. Ναι, δεν θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών».

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε τη βοήθεια «του πολιτισμένου κόσμου», όπως ανέφερε και ευχαρίστησε θερμά τους Βρετανούς για όση βοήθεια προσέφεραν στην Ουκρανία.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση να αυξήσουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία.

«Σας παρακαλώ, αυξήστε τις πιέσεις στη Ρωσία, αυξήστε τις κυρώσεις, διασφαλίστε τους ουρανούς της Ουκρανίας» σημείωσε, αναφερόμενος ξανά στο αίτημά του για αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα του από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγη ώρα πριν μιλήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο ο ουκρανός πρόεδρος, η κυβέρνηση Τζόνσον ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2022.

Η ομιλία του Τσώρτσιλ

Ακολουθεί απόσπασμα από την ιστορική ομιλία του Τσώρτσιλ:

«Παρόλο που μεγάλες εκτάσεις της Ευρώπης και πολλά παλιά και διάσημα κράτη έχουν πέσει ή μπορεί να πέσουν στα χέρια της Γκεστάπο και όλου του απεχθούς μηχανισμού της ναζιστικής κυριαρχίας, δεν θα υποχωρήσουμε και δεν θα αποτύχουμε.

Θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος. Θα πολεμήσουμε στη Γαλλία, θα πολεμήσουμε στις θάλασσες και τους ωκεανούς, θα πολεμήσουμε με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση και αυξανόμενη δύναμη στον αέρα, θα υπερασπιστούμε το νησί μας, όποιο κι αν είναι το κόστος. Θα πολεμήσουμε στις παραλίες, θα πολεμήσουμε στα πεδία απόβασης, θα πολεμήσουμε στα χωράφια και στους δρόμους, θα πολεμήσουμε στους λόφους, δεν θα παραδοθούμε ποτέ».

\

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com