Αρ. Πελώνη: Μείζον πολιτικό ζήτημα οι καταγγελίες Κοντονή – Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας

by Times Newsroom 1

Για μείζον πολιτικό ζήτημα που προκαλούν οι καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή έκανε λόγο η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε σε σχόλιο της σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα», καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

«Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επισήμως δόλια επίσπευση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα» είπε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε ότι «ο κ. Κοντονής προχώρησε ακόμη περισσότερο καταγγέλλοντας ότι η τότε κυβέρνηση μετέφερε τη διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας».

Η κ. Πελώνη κατέληξε: «Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση, χωρίς να παίρνει θέση επί της ουσίας των καταγγελιών του πρώην υπουργού της κυβέρνησής του, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά».

Νωρίτερα, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε ονομαστικώς για την υπόθεση του 2019, όταν γνωστός επιχειρηματίας γλίτωσε την καταδίκη λόγω παραγραφής για δωροδοκία ανώτατου στελέχους κρατικής εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή