Αρ. Πελώνη: Οι νέοι ο κύριος όγκος νέων κρουσμάτων – Επείγει ο εμβολιασμός τους

by Times Newsroom 1

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες, επισήμανε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε στα 26 χρόνια, ενώ το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούσε πολίτες ηλικίας μικρότερης των 39 ετών. Χαρακτηριστικό, όπως είπε, είναι επίσης το γεγονός ότι ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, ενώ στο τέλος Μαρτίου επτά στους δέκα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών.

Όπως υπενθύμισε, ιδιαίτερη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάστηκε στις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, καθώς και στους δήμος Ίου, Θήρας και Πάρου. Γι’ αυτό και από το περασμένο Σάββατο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών αυτών υποχρεούνται να υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μία φορά με self test και μία με rapid, ενώ ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι από το περασμένο Σάββατο μέχρι την επόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου απαγορεύτηκε στη Μύκονο – λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας – η κυκλοφορία από τη 01:00 έως τις 06:00, καθώς και η μουσική καθ’ όλο το 24ωρο και πως ήδη έχει δημοσιευετεί η σχετική ΚΥΑ και ισχύουν από το περασμένο Σάββατο νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των χώρων διασκέδασης, που «αποκαθιστούν ελευθερίες των εμβολιασμένων και θεσπίζουν μέτρα προστασίας για τους ανεμβολίαστους».

Οι εμβολιασμοί

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, ενημέρωσε πως έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000, έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση πάνω από 5.430.000 πολίτες κι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000. Τόνισε, ωστόσο, πως τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους «Δέλτα», καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών πολιτών, που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη. Επείγει και ο εμβολιασμός των νέων, «που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Είναι η ώρα που η ευαισθησία στους γονιούς, στην παρέα, στη δουλειά μας, ακόμη και στην πορεία της χώρας μας, ταυτίζεται με την προστασία της υγεία μας και γίνεται πράξη με το όπλο του εμβολιασμού. Είναι ώρα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών στον ίδιο σκοπό» τόνισε η κ. Πελώνη

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή