Αρ. Πελώνη: Το 8ωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του ν/σχ για τα εργασιακά

by Times Newsroom 1

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει και συκοφαντεί

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση, του οποίου τις λεπτομέρειες δεν έχει διαβάσει. Διαστρεβλώνει τα πράγματα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση καταργεί το οκτάωρο και καθιερώνει δεκάωρο εργασίας», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ όπως επεσήμανε, το οκτάωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του νομοσχεδίου.

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM», σημείωσε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι μία ρύθμιση που ισχύει εδώ και 30 χρόνια. «Και προφανώς είναι στο χέρι του εργαζόμενου -και μόνο με δική του συμφωνία- να κάνει χρήση, εφόσον θέλει να δουλέψει κάποιες ημέρες περισσότερο για να πάρει άδεια κάποιες άλλες ημέρες», είπε.

Είναι ένα νομοσχέδιο, υποστήριξε η κ. Πελώνη, που αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, που δεν κλείνει τα μάτια στις εξελίξεις, καταιγιστικές στην αγορά εργασίας, με ψηφιακές πλατφόρμες, με την τηλεργασία. Αντιμετωπίζει, πρόσθεσε, όλα αυτά τα ζητήματα και προστατεύει το οκτάωρο και το πενθήμερο της εργασίας και με σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας, όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας.

«Θα συνιστούσα ψυχραιμία. Και προφανώς να διαβαστεί και να συζητηθεί το νομοσχέδιο, όταν τεθεί σε διαβούλευση Να μην διαστρεβλώνουμε, να μην δημιουργούμε fake news, πριν καν παρουσιαστεί. Είναι ένα νομοσχέδιο που έχει πολλές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των γυναικών. Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας και ακολουθεί βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών, που αφορούν και στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής και οικογενειακής ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πορτογαλία, ανέφερε ότι «Είναι μία άτυπη Σύνοδος, την οποία έχει συγκαλέσει η Πορτογαλική Προεδρία. Η κοινωνική ατζέντα είναι στο προσκήνιο. Τα κοινωνικά δικαιώματα, οι νέοι, οι γυναίκες. Μια προοδευτική ατζέντα, στην οποία έχει κινηθεί ήδη η Κυβέρνηση. Ατζέντα που συνδέεται και με ζητήματα που προωθεί η Κυβέρνηση και στο εργασιακό νομοσχέδιο. Τέλος υπάρχει Σύνοδος Ε.Ε.- Ινδίας το Σάββατο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή