Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τη «χαμογελαστή Σφίγγα» στην Αίγυπτο

Τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος μπορεί να ανήκουν στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο

by Times Newsroom

Ένα άγαλμα που μοιάζει με τη Σφίγγα και τμήματα ιερού από έναν αρχαίο ναό στη νότια Αίγυπτο, έφεραν στο φως αρχαιολόγοι. Όπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στο ναό της Ντεντέρα, στην επαρχία Κένα, νότια του Καΐρου.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος μπορεί να ανήκουν στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος επέκτεινε την κυριαρχία της Ρώμης στη βόρεια Αφρική μεταξύ του 41 μ.Χ. και του 54 μ.Χ.

Βρέθηκε επίσης μια πέτρινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με δημοτικές και ιερογλυφικές επιγραφές. Το ασβεστολιθικό ιερό περιλαμβάνει μια πλατφόρμα δύο επιπέδων και μια λεκάνη από πλίνθους λάσπης της βυζαντινής εποχής.

Επιστήμονες θα διεξάγουν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τα σημάδια στην πέτρινη πλάκα, με στόχο να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του αγάλματος και την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή