Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Το έργο της «Αποστολής» τιμά την Εκκλησία

 Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο συναντήθηκε σήμερα το πρωΐ ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κων. Δήμτσας. 

by Times Newsroom

Κατά την συνάντηση ο γενικός διευθυντής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Σεβασμιώτατο το επιτελούμενο έργο σε διαφόρους τομείς δράσεως (π.χ. υγεία, σίτιση, εκπαίδευση, κατάρτιση, γήρας και ανοϊκές παθήσεις, ανταπόκριση σε ανθρωπιστικές κρίσεις και έκτακτες ανάγκες, ένταξη προσφύγων και μεταναστών κ.ά.).

«Η «Αποστολή» είναι στη διάθεση της Εκκλησίας της Κρήτης ώστε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει να συνδράμει αποτελεσματικά στο έργο της Κρητικής Εκκλησίας επ’ αγαθώ όλων όσοι έχουν ανάγκη από αρωγή και στήριξη στις τρέχουσες δυσχερείς συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας.

Η «Αποστολή» υλοποιεί ήδη προγράμματα ψυχικής υγείας στην Κρήτη (Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας σε Ιεράπετρα και Νεάπολη Λασιθίου), ενώ μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και δράσεων σε τομείς ενδιαφέροντος για την τοπική εκκλησία και κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για υλοποιούμενο -υπό την έμπνευση και καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου του Β΄- πολυσχιδές έργο της «Αποστολής», το οποίο τιμά τη Χριστιανική μαρτυρία και κοινωνική συνεισφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εποχή μας, αναδεικνύοντάς Την πρωτοπόρο στην Ελλάδα, ευχαρίστησε θερμά την «Αποστολή» για την μέχρι σήμερα αρωγή της σε διάφορες περιπτώσεις ανάγκης, ενώ υπογράμμισε την ετοιμότητα της Εκκλησίας της Κρήτης να διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας φορέων της με την «Αποστολή» σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, χρησιμοποιώντας την πολυετή και πολυεπίπεδη τεχνογνωσία και εμπειρία της τελευταίας τόσο στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων όσο και στην δημιουργία δομών κοινωνικής πρόνοιας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή